Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Smits negaidīti pārliecinoši sakauj Jūbenku, Glovackim vēl viens zaudējums

Rolands Eliņš

Smits negaidīti pārliecinoši sakauj Jūbenku, Glovackim vēl viens zaudējums
Līems Smits. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix

Anglijā notikušajā cīņu šovā Līems Smits ceturtajā raundā pārliecinoši nokautēja Krisu Jūbenku jaunāko, kamēr Ričards Riakpors ceturtajā raundā to pašu paveica ar poli Kšištofu Glovacki.

Kalles Zauerlanda paspārnē nonākušais britu bokseris Kriss Jūbenks aizvadīja savu pirmo cīņu kopš februāra, ringā dodoties pret Līemu Smitu, bijušo pasaules čempionu. Jūbenks bija izlikts kā cīņas favorīts, taču aizvadīja vāju cīņu un cieta savas karjeras trešo zaudējumu (32-3).

Smits (33-3-1) tikmēr krietni paaugstināja savas akcijas vidējā svara kategorijā. Viņu aizvadītā cīņa nebija par pasaules čempiona vai kādu citu titulu, taču tāpat vērtējam kā augsta mēroga notikums. Viņu noslēgtais līgums gan paredz, ka Jūbenkam būs iespēja pieprasīt revanšu, tiesa, tas tad būtu jārīko Smita pilsētā Liverpūlē.

Smits cīņas sākumā bija aktīvāks un darbojās no pirmā numura pozīcijām, kamēr Jūbenkam īsti neko neizdevās parādīt. Ceturtajā raundā Smits veica izcilu sitienu kombināciju, kas nosūtīja pretinieku nokdaunā. Jūbenks atgriezās cīņā, taču vairs nespēja savākties, vēlreiz nonāca nokdaunā, un tiesnesis apturēja cīņu.

Jūbenks sākumā ar šo lēmumu gan nebija apmierināts, un gandrīz vai izvērsās plašāki asumi, taču pēc pāris minūtēm arī viņš bija nomierinājies un apsveica Smitu ar uzvaru.

Citā šī vakara cīņā krūzeru svara kategorijā brits Ričards Riakpors (16-0) pārliecinoši pieveica Kšištofu Glovacki (32-4). Riakpors cīņu pabeidza ceturtajā raundā, kad bija iespiedis Glovacki stūrī un apbēra viņa galvu ar sitieniem, un tiesnesis pārtrauca cīņu.

Kamēr Riakpors joprojām ir profesionāļos nepārspēts un pakāpies uz sesto vietu "BoxRec" pasaules rangā krūzeros, Glovackis cietis trešo zaudējumu iepriekšējās četrās cīņās. Iepriekš viņš zaudēja Mairim Briedim Rīgā, pēc tam pēc ilgāka pārtraukuma atgriezās ringā ar sakāvi pret Lorensu Okoliju, kam bija sekojusi mazāka mēroga uzvara pār Fransisko Rivasu.

Šodienas zaudējums 36 gadus veco Glovacki atkal atbīda krietni tālāk no krūzeru elites, savukārt Riakpors pēc cīņas publiski pauda apņēmību atkārtot Oleksandra Usika paveikto, izcīnīt visas krūzeru čempionu jostas un pēc paceļoties uz smagsvariem.