Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Džošua pirms cīņas pret Usiku noslēdz līgumu ar "Matchroom Boxing" uz visu karjeru

Rolands Eliņš

Džošua pirms cīņas pret Usiku noslēdz līgumu ar "Matchroom Boxing" uz visu karjeru
Entonijs Džošua un Edijs Hērns. Foto: Matchroom Boxing

Britu boksa superzvaigzne Entonijs Džošua oficiāli vienojies par jaunu līgumu ar aģentūru "Matchroom Boxing", un tiek norādīts, ka abas puses kopā strādās līdz Džošua sportista karjeras beigām.

Entonijs Džošua pēc uzvaras Londonas olimpiskajās spēlēs pievērsās profesionālajam boksam un noslēdza līgumu ar "Matchroom Boxing", kuras paspārnē turpināja savu augšupceļu un, promoutera Edija Hērna vadīts, kļuva par smagsvaru čempionu trīs lielo boksa organizāciju versijās. Viņš vēl divreiz pagarināja līgumu ar Hērna organizāciju, un līdzšinējais līgums beidzas pēc viņa cīņas pret Oleksandru Usiku, kas paredzēta jau nedēļas nogalē.

Džošua un Hērns nolēmuši jauno līgumu izziņot jau pirms cīņas pret Usiku, attiecīgi cīņas iznākumam uz turpmāko sadarbību nebūs izšķirošas nozīmes, turklāt jaunais līgums esot uz visu Džošua karjeru. "Matchroom Boxing" paziņojumā gan nav konkretizēts, kas tieši ar to domāts un kā tas izpaužas juridiski, kā arī nav nosaukts nekāds cits līguma termiņš.

Paziņojumā Džošua norādīja, ka ir ļoti apmierināts ar savu līdzšinējo sadarbību ar Hērnu, jūtas droši un gatavs nākamajiem izaicinājumiem, kuru vidū noteikti tiks piesaukta viņa cīņa pret Taisonu Fjūriju. Tā bija plānota jau šovasar, taču tomēr dažādu iemeslu dēļ nenotika, Fjūrijam un Džošua abiem tiekot pie citiem pretiniekiem.

Džošua savā profesionāļa karjerā uzvarējis 24 cīņās no 25, vienīgo zaudējumu piedzīvojot pret Endiju Ruisu, kuram pēc tam pārliecinoši revanšējās un atguva čempiona jostas.

"Šis ir ceturtais un pēdējais līgums, ko esam kopā parakstījuši," paziņojumā citēts Edijs Hērns. "Esmu pagodināts, ka Džošua ir apstiprinājis savu nākotni kopā ar mums, un mēs visi esam gatavi turpināt darbu."

Profesionālajā boksā līgums uz mūžu ir liels retums, taču arī tas tik un tā neizslēdz iespēju vēlāk mainīt promouteru un iesaistīties juridiskos strīdos par līguma aktualitāti, kas profesionālajā boksā nav nekāds retums.