Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

WBA: Kovaļevam jācīnās pret obligāto pretendentu Brēmeru

Jānis Pārums

WBA: Kovaļevam jācīnās pret obligāto pretendentu Brēmeru
Sergejs Kovaļevs un Jirgens Brēmers

Pasaules Boksa asociācija (WBA) paziņojusi, ka IBF, WBO un WBA čempionam Sergejam Kovaļevam (30-0-1, 26KO) būs jāaizvada WBA titula obligāto titula aizstāvēšanu.

WBA noteikumi paredz, ka organizācijas prezidentam ir tiesības noteikt periodu, kurā čempionam jāaizvada obligātā titula aizstāvēšana, kas Kovaļeva gadījumā bija 18 mēneši. Šis 18 mēnešu periods beidzās šī gada 7. maijā, tāpēc nākamo cīņu Kovaļevam jāaizvada pret obligāto titula pretendentu, teikts trešdien izplatītajā WBA paziņojumā.

Šobrīd WBA obligātais titula pretendents ir vācietis Jirgens Brēmers (48-2, 35KO), kuram pieder WBA "regulārā" josta. Savukārt Kovaļevam pieder WBA superčempiona statuss. Bokseriem par cīņu jāvienojas līdz 19.augustam, pretējā gadījumā notiks izsole par tiesībām organizēt cīņu. Jāpiebilst, ka WBA "regulārā" čempiona godā Brēmers ir jau kopš 2013.gada, un šajā laikā aizvadījis sešas titula aizstāvēšanas.

Jāatgādina, ka Kovaļevs jau ir vienojies par cīņu pret Andre Vordu (29-0, 15KO) šī gada 19.novembrī. Tādējādi viņam, visticamāk, būs jāsaņem speciāla atļauja no WBA vai jāpanāk vienošanās ar Brēmeru, kas ļautu vispirms cīnīties pret Vordu, un tikai pēc tam pret Brēmeru.

Jāatgādina, ka Vords vēl pirms ieplānotās cīņas pret Kovaļevu aizvadīs vēl vienu cīņu – 6. augustā pret kolumbieti Aleksanderu Brandu (25-1, 19KO).

Izmantotie resursi:
wbaonline.com
Boxing News, Results, Interviews and Video -...