Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

ASV bokseris Garsija diskvalificēts uz gadu, uzvara pār Heiniju atcelta

Rolands Eliņš

ASV bokseris Garsija diskvalificēts uz gadu, uzvara pār Heiniju atcelta
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix

ASV boksa zvaigzne Raiens Garsija par aizliegto vielu lietošanu diskvalificēts uz vienu gadu, kā arī viņam atņemta iepriekšējā cīņā pret Devinu Heiniju izcīnīta uzvara, vēsta ESPN. Šīs cīņas oficiālais rezultāts tagad ir "bez uzvarētāja".

Raiens Garsija 20. aprīlī skandalozā cīņā, pirms kuras viņš krietni pārsniedza svara limitu un attiecīgi nevarēja pretendēt uz WBC čempiona titulu pirmajā pusvidējā svarā, guva uzvaru pār Devinu Heiniju. Taču pēc tam tika ziņots, ka Garsijam konstatētas pozitīvas dopinga analīzes. Viņš savu vainu noliedza, taču vakardien, kad viņa lieta tika izskatīta Ņujorkas štata Sporta komisijā, Garsija vienojās par lietas iznākumu un soda apmēru.

Garsija diskvalificēts uz vienu gadu, sākot no šī gada 20. aprīļa, kad notika cīņa pret Heiniju. Šīs cīņas rezultāts oficiāli mainīts, pārvēršot to par "bez uzvarētāja". Tas nozīmē, ka Heinijs joprojām saglabā nullīti zaudējumu ailītē (31-0).

Garsijas pārstāvji savā komentārā ESPN gan tāpat norādīja, ka Garsija savu vainu neatzīst un nekad nav ar nodomu lietojis aizliegtās vielas, taču tagad ar savu legālo pārstāvju palīdzību ir atrisinājis šo lietu.

"Lietas atrisināšana" paredz arī to, ka Garsija atgriezīs savu cīņas oficiālo honorāru 1.2 miljona dolāru apmērā, tiesa, viņa ienākumi no šīs cīņas tāpat bija daudz lielāki.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/boxing/story/_...