Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Vilcāns: "Melotu, ja teiktu, ka pēc 15-0 sasniegšanas neuzsitu sev pa pleciņu"

Rolands Eliņš

Vilcāns: "Melotu, ja teiktu, ka pēc 15-0 sasniegšanas neuzsitu sev pa pleciņu"
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing

Pēc izcīnītās uzvaras "TonyBet Fight Night" cīņu šovā Latvijas bokseris Ralfs Vilcāns portālam Sportacentrs.com atzina, ka ļoti spilgti izjutis emocijas par to, ka pēc neliela pārtraukuma atkal izdevies gūt ļoti pārliecinošu un efektīgu uzvaru, nokautējot pretinieku. Vilcāns tuvākajā laikā noskaņojas cīņai ārzemēs, kopā ar treneri Normundu Vārenbergu norādot, ka tiek tēmēts uz augstāka līmeņa izaicinājumu.

Ralfs Vilcāns aizvadītajā nedēļas nogalē cīnījās pret Itālijas sportistu Stīvenu Dredhaju (9-2-1), kurš pasaules rangā ir 205. vietā pussmagajā svarā, krietni zemāk nekā Vilcāns pats (58. vieta otrajā vidējā svarā), taču pārstāv augstāku svara kategoriju. Vilcānam šī bija pirmā cīņa kopš pagājušā gada maija, kad viņam ar salīdzinoši blāvu sniegumu izdevās tomēr tikt pie uzvaras, un Latvijas bokseris neslēpa, ka šoreiz bija vajadzīgs ne tikai uzvarēt, bet arī paveikt to pārliecinoši, kas arī izdevās, nokautējot pretinieku ceturtajā raundā.

"Cīņas pirmajā minūtē pretinieks ar tādu kārtīgu vēzienu trāpīja man pa aknu, un es padomāju, labi, visu pēc kārtas," pēc cīņas teica Vilcāns. "Bet pamazām savācos un redzēju, ka viņam rokas pārāk daudz izgāžas. Redzēju, ka viņš stūrī smagi elpo, un man palika arvien vieglāk viņu noķert. Džebs gāja cauri, un beigās viņš pats man uzskrēja virsū dūrei," pasmaidīja Ralfs. "Tikko runāju arī ar treneri Sandi Kleinu, viņš arī teica, ka pretinieks pieļāvis lielu kļūdu. Doma jau bija skaidra, viņš bija pusgalvas tiesu garāks par mani un nāca uz tuvcīņu. Bet jau iepriekš redzēju, ka viņam rokas daudz bija lejā, un tad sanāca tāda epizode ar pirmo nokdaunu – viņš uzskrēja virsū manam sitienam."

"Cik salda bija sajūta pēc tāda nokauta? Ļoti salda, ļoti," neslēpa Vilcāns. "Vislabākais tas, ka cīņa pabeigta bez traumas rokām. Man nesen bija kreisā roka lauzta, bija neliels satraukums par to, bet tagad to roku izmantoju pēc pilnas programmas, situ pēc vēlmēm, un nekas nesāpēja. Super teipi bija uzlikti, paldies par to."

Vilcāna tēvs un treneris Normunds Vārenbergs paskaidroja, ka bija devis norādes Ralfam, lai cīņas sākumā nedaudz piebremzē: "Teicu, lai sākumā nesit stipri, lai paskatās, kā tā roka jūtas. Jo ja nu būtu sasitis pats sev roku jau pirmajos raundos, tad varētu būt slikti." Vilcāns pasmējās: "Paslavēšu sevi, jo šī bija tā reize, kad tiešām klausījos, ko treneris man saka, un tad arī viss iznāca."

Vārenbergs atzina, ka dažos brīžos tomēr bijis ringā redzams neliels stīvums, ka pietrūkušas dažas aktīvākas kustības: "Otrajā un trešajā raundā tās bija pāris tehniskas lietiņas. Bet zināju, ka Ralfs pēc tam nākamajos raundos sāks viņu apstrādāt, Ralfam tomēr ir tagad jau ir laba pieredze ar 8-10 raundu cīņām."

Vilcānam šī cīņa teorētiski bija atgriešanās pussmagajā svarā (līdz 79.3kg), taču praksē bija tā, ka bija atrunāts svara limits līdz 82kg. Svēršanās ceremonijā abiem svars bija līdzīgs, taču Vārenbergs norādīja, ka šoreiz tas panākts praktiski bez svara dzīšanas un ka Ralfs ir pilnībā gatavs otrā vidējā svara kategorijai (līdz 76.2kg). "Kā šobrīd ir sarunāts ar "LNK Boxing", tad Latvijā mēs boksējam līdz 79kg, bet ārzemēs varam gan līdz 76kg, gan līdz 79kg. Jā, tie trīs pēdējie kilogrami ir grūtāki, ko nomest, taču es to varu," uzsvēra Vilcāns, sakot, ka kategorijā līdz 76kg ārzemēs tomēr ir pievilcīgāki varianti. "Tur arī Kanelo Alvaresu var pagaidīt," pasmaidīja viņa treneris.

Par nākamo cīņu Vilcānam pagaidām gan nekas nav zināms. Bija variants cīnīties Anglijā Svētā Patrika dienā, viņi piekrita nosacījumiem, taču atbilde vairs nepienāca. Bija variants Polijā pret Kubas bokseri, arī tur Vilcāna komanda piekrita nosacījumiem, taču galīgo atbildi nesaņēma. "Visi mētā makšķeres un ošņā situāciju," izteicās Vārenbergs. "Visu laiku bija runāts, ka martā būs cīņa, tam arī gatavojāmies un bijām formā. Tagad ielika cīņu Rīgā, tas labi, gaidām, kad būs nākamais solis."

Vilcāns ar savu sestdienas uzvaru panāca sev bilanci 15-0, ko pirms viņa Latvijas profesionālajā boksā bija iespējis tikai viens bokseris – Mairis Briedis. Vilcāns ar smaidu pieņēma apsveikumu par 15-0 un aicināja šeit ņemt vērā pretinieku kvalitāti, par ko viņa treneris gan konkrēti iebilda: "Arī Briedim pirmajās 15 cīņās nekādi monstri pretim nestājās. Tas ir normāli, viss vēl ir priekšā."

"Jā, nu es laikam melotu, ka es šobrīd nejūtos nedaudz lepns par tādu bilanci un tagad neuzsitu sev pats uz pleciņa par to, ka esmu sasniedzis 15-0. Esmu priecīgs par to. Tas ir sasniegums," emocionāli teica 29 gadus vecais Vilcāns. Vārenbergs papildināja, ka Ralfa bilancē ietilpst arī uzvara izbraukumā pār tobrīdējo favorītu Niku Haningu, iegūstot WBC "International" čempiona jostu, kas liek viņa 15-0 vērtēt krietni nopietnāk nekā dažiem citiem bokseriem ārzemēs, kuri arī ar bilancēm 20-0 ir krietni ārpus ranga simtnieka.

Rīgā šoreiz bija arī Hanings, kurš jau ilgāku laiku cenšas panākt revanša cīņu pret Vilcānu un brīdī, kad Vilcāns svinēja savu uzvaru, iznāca ringā un meta izaicinājumu. Vilcāns tobrīd to nenoraidīja, taču vēlāk intervijā norādīja, ka īsti nav ieinteresēts šādā cīņā: "Ko es no tās varu iegūt? Kurš par to maksās? Ar ko man var būt interesanta skatīšanās atpakaļ? Es uz to skatos tīri kā uz naudas cīņu, neko vairāk."

Hanings sarunā ar portālu Sportacentrs.com uzsvēra, ka ļoti vēlas revanšēties Vilcānam, pret kuru piedzīvojis savu vienīgo zaudējumu karjerā. Haninga komandas plānos ietilpst cīņa pret Vilcānu maijā Dubaijā, tiesa, Ralfs pats par šādiem plāniem varēja tikai pasmaidīt, sakot, ka ne tikai nav tiem piekritis, bet ka vispār nav par tādiem dzirdējis.