Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Gīls cer uz cīņu pret Golovkinu

Jānis Pārums

Gīls cer uz cīņu pret Golovkinu
Daniels Gīls
Foto: Herald Sun

Bijušais pasaules čempions boksā svarā līdz 72.6 kilogramiem, austrālietis Daniels Gīls (30-2, 15KO) izteicis vēlmi cīnīties pret pašreizējo IBO un WBA čempionu šajā svara kategorijā, kazahu Genādiju Golovkinu (29-0, 26KO).

Savu pēdējo cīņu Gīls aizvadīja 19.februārī Austrālijā, kad ar tehnisko nokautu sestajā raundā (arī pēc punktiem Gīls atradās vadībā – 59:51, 58:52, 58:52) sakāva savu tautieti Gārtu Vūdu (12-3-2, 8KO).

"Mans mērķis ir izcīnīt čempiona jostu, atgriezt to atpakaļ Austrālijā," paziņoja Gīls. "Izdarīšu visu, kas ir atkarīgs no manis. Tagad, kad Vūds man vairs netraucē, ir atvērtas durvis lielam cīņā. Domāju, ka mana cīņa pret Genādiju Golovkinu būtu labs variants. Ja HBO gribēs tādu cīņu organizēt, tad es ar abām rokām esmu "par"".

"Golovkinam, lai viņu varētu dēvēt par elites bokseri, jācīnās ar kādu, kas ir mana līmeņa. Līdzjutējiem ir nepieciešamas konkurētspējīgas cīņas, un mūsu cīņa tāda būtu. Domāju, ka sen jau būtu ar viņu cīnījies, taču līdz šim nebija neviena izdevīga datuma maksas translācijām ("pay per view" jeb PPV). Tagad mani promouteri uzskata, ka tas ir reāli. Gribu virzīties tieši šajā virzienā. Uzskatu, ka stils, kādā boksējos pret Vūdu, būs efektīvs arī pret Golovkinu," piebilda Gīls.

Jāpiebilst, ka Golovkinam nākamā cīņa ieplānota 26.aprīlī Ņujorkas "Madison Square Garden" arēnā. Pretinieks pagaidām nav zināms, bet visticamāk par to kļūs īrs Endijs Lī (31-2, 22KO).

Izmantotie resursi:
World Boxing News