Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Mirusi itāļu boksa leģenda Duilio Loi

Jānis Pārums

Mirusi itāļu boksa leģenda Duilio Loi
Duilio Loi (priekšplānā) pirms vienas no
savām cīņām 1960. gadā. Foto: Keystone

78 gadu vecumā aizsaulē aizgājis viens no visu laiku populārākajiem un izcilākajiem itāļu bokseriem Duilio Loi, kurš savas lieliskās karjeras laikā profesionālā boksa ringā izcīnīja vairāk nekā simts uzvaru.

Loi piedzima 1929. gada 19. aprīlī un dzīves gaitā kļuva par vienu no populārākajiem bokseriem kādu Itālija jebkad piedzīvojusi. 1948. gadā Loi kļuva par profesionālu bokseri. Savas 14 gadu ilgās karjeras laikā viņš izcīnīja 115 uzvaras un piedzīvoja tikai trīs zaudējumus.

Savas karjeras laikā kļuva par Itālijas (svarā līdz 61.2kg), Eiropas (svarā līdz 61.2kg un 66.7kg) un pasaules čempionu (svarā līdz 63.5kg). Kopumā par pasaules čempionu Loi kļuva trīs reizes, pēdējo no tām – savā pēdējā cīņā 1962. gada 15. decembrī, kad revanšējās amerikānim Edijam Perkinsam. Nakamā gada sākumā Loi paziņoja par aiziešanu no boksa.

2005. gadā Loi tika iekļauts Boksa Slavas Zālē. Tās izpilddirektors Edvards Brofijs atzina: "Loi bija izcils sava laika čempions un Itālijas lepnums."

Izmantotie resursi:
www.eastsideboxing.com