Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Ortiss sakauj Dženingsu, Volterss sensacionāli neuzvar

Jānis Pārums

Ortiss sakauj Dženingsu, Volterss sensacionāli neuzvar
Luiss Ortiss
Foto: Alex Menendez/HoganPhotos

Šorīt Ņujorkā (ASV) 24.uzvaru 24 profesionālajās cīņās izcīnīja kubietis Luiss Ortiss (24-0, 21KO), kurš ar tehnisko nokautu septītajā raundā pieveica amerikāni Braientu Dženingsu (19-2, 10KO), nosargājot sev piederošo pagaidu WBA čempiona jostu smagsvaros.

Jau pirmajā raundā Ortiss vairākkārt satricināja pretinieku ar jaudīgiem sitieniem, tomēr Dženingss izturēja un otrajā raundā demonstrēja jau pavisam citu sniegumu, pārliecinoši to uzvarot. Nākamie divi raundi aizritēja pēc līdzīga scenārija – trešajā labāks bija Ortiss, bet ceturtajā Dženingss. Piektais un sestais raunds pagāja Ortisa zīmē, tādējādi pēc cīņas pirmā puses kubietim bija provizorisks dažu punktu pārsvars.

Septītajā raundā Dženingss kļuva agresīvāks, cenšoties apdraudēt Ortisu, taču kļūdījās, uzķeroties uz spēcīgu sitienu no apakšas, kas aizsūtīja amerikāni smagā nokdaunā. Lai arī Dženingss spēja tikt uz kājām un turpināt cīņu, pēc vairākiem Ortisa sitieniem Dženingss teju noturējās kājās un tiesnesis apturēja cīņu, piešķirot uzvaru ar tehnisko nokautu Ortisam. Jāpiebilst, ka pēc paša teiktā Ortiss cīņu aizvadīja nevesels, jo šonedēļ saslima ar gripu.

Dženingsam, kurš līdz šim gadam cīnījās bez zaudējumiem, 2015.gads izvērties neveiksmīgs – piedzīvoti divi zaudējumi pēc kārtas. Šī gada aprīlī viņš pēc punktiem zaudēja Vladimiram Kļičko, bet tagad sekojis zaudējums Ortisam.

Bijušais WBA čempions svarā līdz 57.2 kilogramiem Nikolass Volterss (26-0-1, 21KO; titulu zaudēja šovasar, neiekļaujoties svarā pirms cīņa pret Migelu Mariagu – aut.) nespēja tikt pie panākuma cīņā pret Džeisonu Sosu (18-1-4, 14KO). Divi no trim tiesnešiem fiksēja neizšķirtu, viens pat atdeva uzvaru Sosam (94:96), tādējādi kopsummā neizšķirts. Tiesa, jāpiebilst, ka neskatoties uz ļoti lielo Sosas aktivitāti, viņa sitienu precizitāte bija krietni zemāka nekā Voltersam. Daudzi eksperti uzskata, ka uzvara Voltersam vienkārši tika nozagta. HBO kanāla analītiķis Harolds Ledermans uzskata, ka Volterss uzvarēja 9 no 10 raundiem, savukārt ESPN žurnālists Dena Rafaela vērtējumā Volterss bija labāks visos desmit raundos.

Pie WBO titula svarā līdz 72.6 kilogramiem tika brits Billijs Džo Sonders (23-0, 12KO), kurš pieveica īru Endiju Lī (34-3-1, 24KO). Cīņa izvērtās līdzīga, un lielā mērā tās iznākumu ietekmēja notikumi trešajā raundā, kad Sondersam divreiz izdevās aizsūtīt Lī nokdaunā (tādējādi raunds 10-7 Sondersa labā). Noslēdzoties visiem 12 raundiem tiesneši uzvaru atdeva Sondersam – 114:112, 115:111 un 113:113.

     [+] [-]

, 2015-12-20 14:02, pirms 9 gadiem
Iespaidigi, Klicko Dzeningsu 12 raundus bakstija un klinchoja, bet Ortiz vinu vienkarsi iznicinaja.

     [+] [-]

, 2015-12-21 08:47, pirms 9 gadiem
Vai ne?