Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Divi Latvijas bokseri sasniedz Eiropas jauniešu čempionāta pusfinālu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Divi Latvijas bokseri sasniedz Eiropas jauniešu čempionāta pusfinālu
K.Zārberga ( no kreisās). Foto no sportistes privātā arhīva.

Vakar Sofijā notiekošajā Eiropas jauniešu čempionāta boksā Latvijas pārstāvji Renāts Šarovs un Kitija Zārberga sasniedza pusfinālus. Neatkarīgi no pusfināla iznākuma viņi abi vismaz bronzas medaļu ir nodrošinājuši.

Renāts Šarovs startē sacensībās svara kategorijā līdz 63,5 kilogramiem. Viņš ceturtdaļfināla cīņā pēc punktiem ar rezultātu 4:1 pārspēja bulgāru Mario Marinovu Radevu, jo no pieciem tiesnešiem četri deva uzvaru Latvijas bokseri, bet viens bulgāram.

Kitija Zārberga piedalās svara kategorijā līdz 66 kilogramiem. Viņa ceturtdaļfināla cīņā pēc punktiem ar tādu pašu rezultātu kā Šarovs bija pārāka pār vācieti Samantu Jozefīni Raiberi. Arī šajā cīņā četri no pieciem tiesnešiem piešķīra uzvaru Latvijas sportistei, bet viens deva priekšroku vācietei.

Šodien paredzēti pusfināla dueļi. Bez šarova un Zābergas par vietu finālā cīnīsies arī Laura Māra Jakovļeva, kura startē svara kategorijā līdz 57 kilogramiem un par kuras panākumu ceturtdaļfinālā jau ziņojām.

Vakar ceturtdaļfinālā čempionātu noslēdza Bruno Bulders (-60 kg) un Iļja Jurčenoks (-80 kg), zaudējot saviem pretiniekiem ar 0:5. Tikmēr pirmajās cīņās zaudējumus piedzīvoja Kristers Ņeverovskis un Ronalds Kleins.

Tā kā cīņas par bronzu nenotiek, tādējādi Latvijas bokseri ar iekļūšanu pusfinālā jauir nodrošinājuši sev vismaz bronzas medaļas.