Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Čagajevs nosargā čempiona titulu

Jānis Pārums

Čagajevs nosargā čempiona titulu
Tiesnesis pacēlis Čagajeva roku - uzbeks
uzvarējis, tādejādi nosargājot titulu. Foto: AP

Uzbekistānas bokseris Ruslans Čagajevs naktī uz svētdienu nosargāja pasaules čempiona titulu supersmagajā svarā WBA versijā, pēc punktiem ar 117:110, 117:111, 117:111 pārspējot britu Metu Skeltonu.

Abi bokseri cīņu uzsāka diezgan "miegaini", vairāk laika pavadot viens otra apskāvienos (boksā bokseru saķeršanos dēve par klinču - aut.), nevis izceļoties ar precīziem sitieniem. Pirmajā raundā nedaudz aktīvāks bija Skeltons, tāpat arī otrajā, tomēr tuvojotos otrā raunda beigām aktivizējās arī Čagajevs, izpildot vairākus precīzus sitienus.

Nākamajos raundos uzbeks pakāpeniski pārņēma iniciatīvu, atgūstoties no ne pārāk veiksmīgā cīņas sākuma. Tuvojoties 12 raundu vidusdaļai teju 41 gadu vecais Skeltons kļuva arvien lēnīgāks, ko Čagajevs izmantoja savā labā, veicot precīzu sitienu sēriju. Brīdī, kad abi bokseri kārtējo reizi pārgāja klinčā, savu neapmierinātību ar to pauda līdzjutēji, izsvilpjot abus bokserus.

Astotajā raundā Skeltonam tika atņemts punkts par to, ka viņš pārāk ilgi turēja savu pretinieku, kas brita izredzes cerēt uz labvēlīgu iznākumu šajā cīņā tikai pasliktināja. Čagajevs sita asāk un precīzāk, uzbruka aktīvāk, kamēr vairāk kā desmit gadus vecākais brits diezgan paguris mēģināja pasaules čempionam uzspiest savu lēnīgo cīņas stilu.

Lēnām sāka pagurt arī Čagajevs, taču uzbeks tik un tā kļuva bīstams ik reizi, kad viņš varēja uzbrukt plašā diapazonā un nebija iespiests ringa stūrī. Devītajā raundā Skeltonam sāka asiņot deguns un vienīgā iespēja kā tikt galā ar Čagajevu bija nokautēt viņu, kas beigās izrādījās neiespējama misija. Noslēdzošajā raundā abi bokseri apmainījās ar asiem un spēcīgiem sitieniem, bet cīņai noslēdzoties Čagajevs ar Skeltonu apskāvās, pateicoties viens otram par cīņu.

Gaidot tiesnešu lēmumu ringā parādījās arī Čagajeva sieva Viktorija, apskaujot un noskūpstot vīru, kas izraisīja pamatīgu sajūsmu līdzjutējos. Kā jau bija paredzams, tiesnešu lēmums nepārsteidza un bija par labu uzbekam – 117:110, 117:111, 117:111. Līdz ar to Čagajevs pirmo reizi aizstāvēja pasaules čempiona titulu.

Šī bija Ruslana Čagajeva 24 uzvara profesionālajā boksā. Par "balto Taisonu" sauktā uzbeka rēķinā arī viens neizšķirts. Čagajevs joprojām cīnās bez zaudējumiem. Skeltons piedzīvoja tikai otro neveiksmi līdz šim aizvadītajās 23 cīņās.

Šogad Čagajevam vēlreiz būs iespēja aizstāvēt pasaules čempiona titulu. Viņa pretinieks noskaidrosies 16. februāra cīņā starp "krievu milzi" Nikolaju Valujevu un baltkrievu bokseri Sergeju Ļahovicu. Jāatgādina, ka pērn pavasarī Čagajevs pirmo reizi kļuva par čempionu, pieveicot tieši Valujevu.

  +1 [+] [-]

, 2008-01-20 00:52, pirms 16 gadiem
Labi!
Slēpts komentārs: mangalis

  +2 [+] [-]

, 2008-01-20 01:29, pirms 16 gadiem
Nu, padzēs, padzēs vel komentārus
Vēl nobano.
Un tad rīt gaidi sekas

P.S. Komentāru dzēšana nekādi nepadara autoru kaut kripatiņu gudrāku boksā.
Ej iemācies terminu klinčs.

  +1 [+] [-]

, 2008-01-20 01:41, pirms 16 gadiem
nu tā vismaz bija jānotiek!!! man patīk, jo šitais ir jostas cienigāks!

  +2 [+] [-]

, 2008-01-20 02:02, pirms 16 gadiem
normaali - iekomentee par to ka nepareizs teksts, a tev komentaru izdzeesh - tik nuugjiski ... kljuudiities ir cilveeciigi, bet ir gljeevuliigi sleept to ka esi kljuudiigies

  -2 [+] [-]

, 2008-01-20 02:14, pirms 16 gadiem
kaads vinjsh ir uzbeks??
iistais KRIEVS!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-01-20 11:51, pirms 16 gadiem
kas tajaa komentaa bija rakstiits ? PS cīņa laikam bija neinteresanta......

  +1 [+] [-]

, 2008-01-20 21:48, pirms 16 gadiem
Bija jūtams, ka Čagajevs nav savā labākajā formā. Droši vien slimības sekas lika par sevi manīt. Nu ko, pirmais etaps veikts, jāgatavojas nākamajai cīņai.