Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Gasijevs tiek pie titulcīņas smagsvaros, Kovaļovs pāries uz krūzeru divīziju

Gasijevs tiek pie titulcīņas smagsvaros, Kovaļovs pāries uz krūzeru divīziju
Murats Gasijevs. Foto: boxen1.com

Krievijas bokserim Muratam Gasijevam apstiprināta cīņa par IBF "Intercontinental" čempiona jostu smagsvaros, par ko viņš 25. decembrī Sočos sacentīsies pret ukraini Andriju Rudenko. Savukārt cits krievu bokseris Sergejs Kovaļovs apliecinājis WBC kongresam, ka pavasarī atgriezīsies ringā un darīs to pirmā smagā svara kategorijā.

Murats Gasijevs (28-1) pēc Supersērijas fināla, kurā viņš pārliecinoši piekāpās Oleksandram Usikam, ciešot savas karjeras pirmo un vienīgo zaudējumu, gāja līdzīgu ceļu kā Usiks un pacēlās uz smagsvariem. Tur viņš pārliecinoši uzvarēja pirmajās divās cīņās un tagad saņēmis iespēju iegūt pirmo jostu smagsvaros.

Gasijevam 25. decembrī Sočos būs cīņa pret ukraini Andriju Rudenko (34-5), kuras likme būs IBF "Intercontinental" tituls. Tas ir šīs organizācijas sekundārais tituls, par kuru cīņas iepriekšējos gados notikušas salīdzinoši reti – 2020. gadā to izcīnīja Demzijs Makīns, pirms trim gadiem Roberts Heleniuss, bet pirms četriem gadiem – Karloss Takams.

Taču Gasijevam tas ir solis uz priekšu un uzvaras gadījumā viņš teorētiski nonāks tuvāk pasaules čempiona izaicināšanai. IBF rangā Gasijevs šobrīd ieņem devīto vietu. Šīs organizācijas čempions šobrīd ir Usiks, taču viņa un Gasijeva revanšs pagaidām ir visnotaļ tāls scenārijs – Usikam vispirms gaidāms revanšs pret Entoniju Džošua, bet, ja izdosies nosargāt titulus pēc tam pie apvāršņa jau vīd lielā titulu apvienošanas cīņa pret Taisonu Fjūriju.

38 gadus vecais Rudenko portāla "BoxRec" smagsvaru rangā ieņem 46. vietu pasaulē un pēc neveiksmīgā 2019. gada, kad zaudēja divās cīņās pret IBF rangā izliktajiem Žileju Žangu un Agitu Kabajelu, atgriezies ar divām uzvarām pār rangā krietni zemāk izliktiem pretiniekiem.

Šajās dienās notiekošajā WBC kongresā jautājumi tikmēr tika uzdoti arī Sergeja Kovaļova (34-4-1) pārstāvjiem. Kovaļova iepriekšējā cīņa tika atcelta pozitīvo dopinga analīžu dēļ, un bijušais WBO čempions pussmagajā svarā nav aizvadījis cīņu jau divus gadus kopš sava lielā dueļa pret Saulu Alvaresu.

WBC kongresā Kovaļova pārstāvji apstiprināja viņa nolūkus pāriet svara kategoriju augstāk un cīnīties pirmajā smagajā svarā, kura čempions ir Mairis Briedis. Kovaļovs esot apsolījis savu nākamo cīņu aizvadīt pavasarī, taču sīkākās detaļas netiek sniegtas.

Izmantotie resursi:
https://ringside24.com/en/49011-gas...
Kowaliow wraca wiosną w junior ciężkiej


, 2021-11-20 11:37, pirms 2 gadiem
Eu nu come on, interkontinentālā cīņa jau nu vēl nav cīņa par titulu. Tas ir tikai ceļš uz titulu.
Brīnums ka Kovaļovam uzvārds uzrakstīts pareizi beidzot.
, 2021-11-20 13:46, pirms 2 gadiem
"WBC kongresā Kovaļova pārstāvji apstiprināja viņa nolūkus pāriet svara kategoriju augstāk un cīnīties pirmajā smagajā svarā, kura čempions ir Mairis Briedis."
viens no čempioniem
, 2021-11-25 21:03, pirms 2 gadiem
Rin rakstīja: "WBC kongresā Kovaļova pārstāvji apstiprināja viņa nolūkus pāriet svara kategoriju augstāk un cīnīties pirmajā smagajā svarā, kura čempions ir Mairis Briedis."
viens no čempioniem
Ne ar vienu no čempioniem Kovaļovam vairs nav izredžu. Ne kruizeros, ne light heawy
Milans Volkovs

Latvijas bokseris Volkovs maijā aizvadīs cīņu Londonā

11. maijā “York Hall” arēnā norisināsies populārs angļu “Frank Warren Presents Championship” boksa vakars, kur uzstāsies sportisti no daudzām valstīm. Pasākuma ietvaros ringā kāps arī latviešu bokseris Milans Volkovs (10-2-2).
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Vilcāns nokautē pretinieku un Minhenē izcīna WBA pussmagā svara jostu

Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ralfs Vilcāns (16-1, 6 KO) vakar Minhenē trešajā raundā nolika uz dēļiem albāņu izcelsmes Vācijas sportistu Šefatu Isufi (38-4-2, 24 KO), izcīnot Pasaules boksa asociācijas (WBA) Eiropas čempiona jostu pussmagā svara kategorijā.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix
10

Garsija ar trim nokdauniem pārsteidz boksa pasauli un pieveic Heiniju

Raiens Garsija (25-21, 20 KO) trīsreiz nolika uz dēļiem Devinu Heiniju (31-1, 15 KO), nopelnot uzvaru tiesnešu piešķirto punktu vērtējumā. Amerikānis gan neizcīnīja Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu vieglajā svarā, jo pārsniedza noteiktā svara robežas.