Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Absolūtais čempions Inoue nākamajā divīzijā debitēs ar cīņu par diviem tituliem

Agris Suveizda

Absolūtais čempions Inoue nākamajā divīzijā debitēs ar cīņu par diviem tituliem
Naoja Inoue. Foto: AFP/Scanpix

Japāņu bokseris Naoja Inoue (24-0, 21 KO), kurš ir absolūtais čempions vieglākajā svarā jeb līdz 53,5 kg, ir panācis vienošanos par titulcīņu pret amerikāni Stīvenu Fultonu (21-0, 8KO), kuram ir divi pasaules čempiona tituli otrajā vieglākajā svarā jeb līdz 55,3 kg.

Inoue vieglākā svara kategorijā cīnījās kopš 2018. gada maija, bet pagājušā gada decembrī Tokijā 11. raundā nokautēja angli Polu Batleru, ne vien nosargājot savas WBA, WBC un IBF jostas, bet arī tiekot pie sāncenša WBO jostas un kļūstot par absolūtu divīzijas čempionu. 29 gadus vecais japānis nesen paziņoja par vēlmi pārcelties divīziju augstāk un par absolūtu čempionu kļūt arī tajā.

Jau ar pirmo soli japānim būs iespēja nokļūt pusceļā uz mērķi – viņš ir vienojies ar Fultonu par titulcīņu Japānā nākamajā pavasarī, visdrīzāk maijā. 28 gadus vecais Fultons iepriekšējo cīņu aizvadīja jūnijā, kad ar tiesnešu vienbalsīgu lēmumu pārspēja Deniju Roumenu un nosargāja WBC un WBO jostas. Abus titulus viņš ieguva 2021. gadā – janvārī ar vienbalsīgu lēmumu pieveica Endželo Leo, iegūstot WBO jostu, bet novembrī ar vairākuma lēmumu pārspēja arī Brendonu Figeoroa, tiekot pie WBC jostas.

Abas pārējās jostas (WBA un IBF) pieder uzbekam Murodžonam Ahmadalijevam (11-0, 8 KO).

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/boxing/story/_...