Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempions boksā – dopinga lietotājs

Jānis Pārums

Laikraksts "Kurzemes Vārds" noskaidrojis, ka divkārtējam Latvijas čempionam boksā, liepājniekam Germanam Grekovam Latvijas čempionāta laikā (martā) veiktās dopinga analīzes bijušas pozitīvas, un sportists diskvalificēts uz pusgadu.

Liepājas žurnālistus bažīgus darījis fakts, ka Latvijas olimpiādē, kas pagājušās nedēļas nogalē noslēgusies Ventspilī, nav piedalījies liepājnieks Germans Grekovs, kurš šī gada martā izcīnīja savu otro Latvijas čempiona titulu (svarā līdz 64kg).

Pirmdien tika noskaidrots, ka Grekovs jau labu laiku izcieš pusgada diskvalifikāciju par neatļautu vielu lietošanu un ringā varēs atgriezties ne ātrāk kā 22.septembrī.

Dīvainākais šajā situācijā ir tas, ka kopš lēmuma pieņemšanas brīža (9. maija) Latvijas Boksa federācija (LBF) informāciju turējusi slepenībā un tikai vakar nepatīkamā ziņa sasniegusi Liepājas Sporta pārvaldes prezidentu Arti Lagzdiņu, kurš atzina: "Patiesi LBF prezidents man apstiprināja to, ka Grekovam veiktajās dopinga analīzēs konstatētas neatļautas vielas, un tagad zinu, ka viņš ir diskvalificēts līdz septembra vidum".

Dopinga analīzes tika veiktas šī gada Latvijas čempionāta laikā, tāpēc no izcīnītā čempiona titula Grekovam būs jāšķiras. Lagzdiņš arī pavēstīja, ka vēsts radot aizdomas par vēl vienu bokseri, kurš varētu būt iesaistīts, taču pagaidām konkrētu ziņu nav. Grekovs bija viens no Latvijas bokseriem, kas pretendēja uz olimpisko spēļu ceļazīmi un pat bija akceptēts Latvijas Olimpiskajā vienībā.

Ar pašu sportistu "Kurzemes Vārdam" neizdevās sazināties, bet boksera treneris Vladimirs Trusovs pauda pārsteigumu, sakot, pauda, ka tā esot pirmā dzirdēšana un viņš zinot tikai to, ka Grekovam sāpot mugura.

Portāls eSports.lv sazinājās ar Latvijas Boksa federācijas prezidentu Māri Liepiņu, kurš sacīja: "Germana Grekova organismā tika patiešām konstatēta aizliegtā viela (Liepiņš nevarēja nosaukt, kas tieši par vielu, taču solīja precizēt un informēt šī raksta autoru – aut.). Mēs šo lēmumu pieņēmām tikai 9. maijā, jo bija jāsagaida arī starptautiskās federācijas paziņojums. Neviena cita boksera organismā neatļautas vielas netika atrastas, Grekovs ir vienīgais."

Izmantotie resursi:
liepajniekiem.lv

  -2 [+] [-]

, 2008-06-17 14:40, pirms 16 gadiem
psc

 +30 [+] [-]

, 2008-06-17 14:45, pirms 16 gadiem
Jāiet trenēties uz basketbolu
Slēpts komentārs: Huntington

  +1 [+] [-]

, 2008-06-17 15:47, pirms 16 gadiem
Vai tik nebūs kārtējais, kurš ar zālīti paniekojies. Aizdomīgi īss diskvalifikācijas termiņš par kaut kādu nopietnāku vielu lietošanu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-06-17 15:55, pirms 16 gadiem
Reaktors rakstīja: paklau, kāpēc Latvijā nav populāri masveida boksa mači., kur cislvēki avr savākties un derēt utt?


Kāpēc Latvijā nav populārs beisbols (ASV taču ir)? Kāpēc Latvijā nav populārs krikets (Pakistāna taču ir)?

Tāpēc, ka nav atbilstošā līmenī sportistu. Un ja nav uz ko skatīties, cilvēki nenāk un ja nenāk cilvēki, nav naudas treniņiem, sportistiem utt. un nav uz ko skatīties. Tas ir tāds apburtais loks. Kamēr nebūs pēkšņi kāds supertalants vismaz priekš vietēja mēroga (kā tenisā Gulbis), tikmēr nekāda kustība nebūs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-06-17 19:22, pirms 16 gadiem
galvenais ka tas tika turets slepeniba-par tadiem gadijumiem visu boksa suda federaciju vajadzetu atlaist!
Tiesam meza esam augusi meza ari mirsim-suda mezabrali, neviens tur laikam nav izglitots.

  +1 [+] [-]

, 2008-06-19 12:31, pirms 16 gadiem
Skumji. Varbūt labāk runāt atklātu valodu - ko lietojis / a to mēs domājam kaut ko ļaunu, kas palīdzēja uzvarēt (cīņa bija tiešām laba), vai arī bija uzpīpējis zāli, jeb kaut ko ošņājis, kas nu galīgi nevar palīdzēt labākam startam čempionāta fināl''a ...

     [+] [-]

, 2008-06-20 15:53, pirms 16 gadiem
Reaktors, 2008-06-17 15:47, pirms 3 dienām, citēt

paklau, kāpēc Latvijā nav populāri masveida boksa mači., kur cislvēki avr savākties un derēt utt?
Arēans tak ir .. vajag popularizēt.

tapec ka neviens neiegulda naudu boksa atistiba

     [+] [-]

, 2008-06-21 18:08, pirms 16 gadiem
diezvai vins apzinaati to lietoja , es domaaju ka tas bija nejausi un treneris veel saka ka mugura saapeeja tad jau drosvien no pretsaapju zaaleem...