Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Lietuvietim Staņonim nozīmīga karjeras uzvara, Spenss izcīna WBC, WBA, IBF jostas

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Lietuvietim Staņonim nozīmīga karjeras uzvara, Spenss izcīna WBC, WBA, IBF jostas
Erols Spenss ar izcīnītajām čempionu jostām. Foto: AP/Scanpix

Naktī uz svētdienu par pusvidējā svara WBC, WBA un IBF čempionu kļuva Erols Spenss, kurš ar tehnisko nokautu pārspēja Jordeni Ugasu. Tikmēr nozīmīgu uzvaru izcīnīja lietuvietis Elmants Staņonis, kurš pēc nevienprātīga tiesnešu lēmuma uzvarēja Radžabu Butajevu.

Par pusvidējā svara čempionu WBC, WBA un IBF naktī uz sestdienu kļuva Erols Spenss, kurš ar tehnisko nokautu pārspēja Jordeni Ugasu. Cīņu apturēja pēc tam, kad Ugass nevarēja turpināt to , jo labā acs bija piepampusi tik ļoti, ka bokseris ar to neredzēja. Spenss karjeras laikā vēl nav zaudējis nevienu cīņu, uzvarot visās 28, no kurām 22 bijušas ar nokautu.

Pēc uzvaras Spenss izaicināja Terensu Krauvordu, ar kuru bokseris vēloties cīnīties nākamajā cīņā. ''Tā būtu cīņa, kuru visi vēlētos redzēt.'' Tikmēr Krauvords uz to atbildēja sociālajā tīklā ''Twitter''. ''Tagad būs īstā cīņa. Vairs nekādu runu.''

Tikmēr uzvaru izcīnīja lietuvietis Elmants Staņonis (14-0, 9 KO), kurš cīņā par pusvidējā svara WBA titulu pēc nevienbalsīga tiesnešu lēmuma (116-111, 117-110, 113-114) uzvarēja Radžabu Butajevu (14-1, 11 KO).

Sākotnēji lietuvietim par WBA titulu bija paredzēta cīņa pret Jordeni Ugasu, taču bokseris piekrita atkāpties no cīņas, lai Ugass boksētos par trim jostām pret Erolu Spensu. Iegūtā WBA josta gan ir mazākas nozīmes, kāda pirms cīņas ar Erolu Spensu piederēja Ugasam, taču uzvara ļauj lietuvietim cerēt uz lielāku cīņu turpinājumā.

Izmantotie resursi:
https://www.badlefthook.com/2022/4/...
https://www.espn.com/boxing/story/_...