Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Vilcāns negaidīti jau šonedēļ tiek pie cīņas Londonā pret britu boksa zvaigzni

Rolands Eliņš

Vilcāns negaidīti jau šonedēļ tiek pie cīņas Londonā pret britu boksa zvaigzni
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing

Latvijas bokseris Ralfs Vilcāns 19. oktobrī aizvadīs cīņu Londonā pret britu boksa zvaigzni Entoniju Jardu. Vilcānam šonedēļ bija paredzēta cīņa Rīgā, taču apstiprināts, ka tās vietā viņš dosies uz Londonu.

Ralfs Vilcāns bija pieteikts kā viens no Rīgā plānota cīņu šova dalībniekiem šajā nedēļas nogalē. Taču Vilcāns šovakar sociālajos tīklos apstiprināja britu mediju ziņoto, ka plāni mainījušies un ka viņš sestdienas vakarā Londonā cīnīsies pret Entoniju Jardu.

"Priekšā grūts kalns, kurā jākāpj. Taču kāpsim," apņēmību pauda Vilcāns, kopā ar treneri Normundu Varenbergu atzīmējot pretinieka spēku.

Entonijs Jards droši saucams par Vilcāna līdz šim pārliecinoši spēcīgāko pretinieku. Vilcāns iekrājis bilanci 17-1, kļūstot par WBC "International" čempionu pirms trim gadiem. Toreiz viņš pieveica vācieti Niku Hanigu, bet savu vienīgo zaudējumu Vilcāns piedzīvojis pagājušajā vasarā Dānijā WBO Eiropas titulcīņā pret Jakobu Banku.

Entonijs Jards ir daudz augstāka līmeņa bokseris. Viņš 28 cīņās guvis 25 uzvaras un divreiz cīnījies par pasaules čempiona titulu, kā arī bijis izlikts WBO rangā kā pasaules pirmais numurs. Jards pirms trim gadiem kļuva par Lielbritānijas čempionu pussmagajā svarā, pirms pusotra gada meta izaicinājumu divīzijas čempionam Arturam Beterbijevam, zaudējot astotajā raundā.

Šobrīd Jards izlikts 10. vietā pasaules rangā pussmagajā svarā. Vilcāns tikmēr ir 49. vietā "BoxRec" rangā šajā svara kategorijā.

Viņu cīņa norisināsies 19. oktobra vakarā "Copper Box Arena" telpās. Vakara galvenais notikums būs 1. vieglā svara cīņa starp Adamu Azimu un Oharu Deivisu.

Jards pēc zaudējuma Beterbijevam uzvarēja divās nākamajās cīņās, taču nav cīnījies kopš februāra. Tikai viena cīņa šogad gan ir arī Vilcānam - viņš aprīlī Minhenē pieveica Šefatu Isufi.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/boxing/ne...