Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Japāņu bokseris Inoue čempiona titulu aizstāvēs mačā ar Īrijas sportistu Doheniju

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Japāņu bokseris Inoue čempiona titulu aizstāvēs mačā ar Īrijas sportistu Doheniju
Naoja Inoue. Foto: AP/Scanpix

LETA--AFP. Japāņu bokseris Naoja Inoue savu absolūtā pasaules čempiona titulu septembrī Tokijā aizstāvēs mačā ar Īrijas pārstāvi Terensu Džonu Doheniju, otrdien žurnālistiem paziņoja japāņu bokseris.

Jau ziņots, ka Inoue savā pēdējā cīņā maija sākumā svara kategorijā līdz 55,3 kilogramiem 55 000 līdzjutēju priekšā Tokijā pieveica meksikāni Luisu Neri.

Tas kopš 1990.gada februāra, kad divu ASV bokseru cīņā Džeimss Duglass nokautēja smagā svara čempionu Maiku Taisonu, bija pirmais boksa pasākums, kas tika rīkots "Tokyo Dome".

31 gadu vecais Inoue, kuram 27 cīņās profesionāļa karjerā ir 27 uzvaras, 24 reizes uzvarot ar nokautu, būs favorīts cīņā ar Doheniju, kurš 30 cīņās ir izcīnījis 26 uzvaras, 20 no tām uzvarot ar nokautu.

Dohenijam no 2018. līdz 2019.gadam piederēja pasaules čempiona tituls svara kategorijā līdz 55,3 kilogramiem Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) versijā.

37 gadus vecais īrs savā pēdējā cīņā "Tokyo Dome" pirms Inoues un Neri cīņas ar tehnisko nokautu pārspēja Brilu Bajagosu no Filipīnām.

"Dohenijs pēdējā laikā ir aizvadījis dažas patiešām labas cīņas," sacīja Inoue. "Viņš ir nokautējis manus bijušos sparingpartnerus, un viņš var aizvadīt labas cīņas."

Inoue ir tikai otrais bokseris, kurš kļuvis par absolūto pasaules čempionu divās dažādās svara kategorijās kopš četru jostu ēras sākuma 2004.gadā. Pirmais bija amerikānis Terenss Kraufords.

Pirms Inoues un Dohenija cīņas Tokijā japānis Jošiki Takei cīņā par pasaules čempiona titula aizstāvēšanu Pasaules Boksa organizācijas (WBO) versijā svara kategorijā līdz 53,5 kilogramiem tiksies ar citu Japānas bokseri Daigo Higu.

Takei maijā pārspēja austrālieti Džeisonu Moloniju, iegūstot WBO čempiona jostu.

Izmantotie resursi:
LETA