Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Hejs var tikties ar Rahmana – Toni cīņas uzvarētāju

Jānis Pārums

Hejs var tikties ar Rahmana – Toni cīņas uzvarētāju
Deivids Hejs
Foto: AP

Bijušais pasaules čempions pirmajā smagajā svarā (līdz 91.72kg) brits Deivids Hejs savu pirmo cīņu smagajā svarā (virs 91.72kg), kas novembrī notiks Londonā, iespējams, aizvadīs pret Hasima Rahmana un Džeimsa Toni cīņas uzvarētāju.

Rahmana (45-6-2, 36KO) cīņa ar Toni notiks 19. jūlijā. Abi savulaik bijuši pasaules čempioni, tiesa, atšķirīgās svara kategorijās. Rahmans bijis smagā svara pasaules čempions, turklāt viņa rēķinā arī ir spoža uzvara ar nokautu piektajā raundā pār leģendāro Lenoksu Lūisu 2001. gadā (drīz pēc tam Lūiss gan revanšējās, nokautējot Rahmanu ceturtajā raundā). Pēdējo reizi viņš čempiona godā bija 2006. gadā, bet titulu zaudēja Oļegam Maskajevam.

Pieredzējušais Toni (70-6-3, 43KO) 90.-to gadu sākumā bijis pasaules čempions svarā līdz 72.6kg un 76.2kg, bet smagajā svarā par čempionu nav izdevies kļūt, lai gan iespēju bijis pietiekoši. Toni savulaik ar nokautu piektajā raundā uzvarējis Evanderu Holifīldu, bet nesenā pagātnē divreiz pēc punktiem piekāpās tagadējam WBC pasaules čempionam Semjuelam Pīteram. Toni un Rahmans boksējušies tikai vienreiz – 2006. gadā cīņā par pasaules čempiona titulu tika fiksēts neizšķirts un Rahmans čempiona jostu nosargāja.

Hejs jau iepriekš bija atzinis, ka labprāt debitētu smagajā svarā pret Rahmanu. Ar Rahmanu gan Heja ambīcijas neaprobežojas – pēc divām cīņā smagsvaros brits ir apņēmības pilns tikties ar Vladimiru Kļičko, kurš šobrīd tiek uzskatīts par labāko smagā svara bokseri.

Par lēmumu pāriet uz smago svaru Hejs paziņoja šī gada sākumā, kad vēl bija pirmā smagā svara bokseris. 8. martā Hejs jau otrajā raundā nokautēja WBO čempionu svarā līdz 91.7kg Enco Makarinelli, savām WBA un WBC jostām pievienojot WBO jostu.