Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Boža: "Priecājos, ka Latvijas boksā beidzot vieta ir arī sievietēm"

Rolands Eliņš

Boža: "Priecājos, ka Latvijas boksā beidzot vieta ir arī sievietēm"
Agnese Boža. Foto: LNK Boxing

Latvijas boksere Agnese Boža pirms sestdien gaidāmā cīņu vakara Arēnā Rīga sarunā ar portālu Sportacentrs.com izteica prieku par sieviešu boksa attīstību Latvijā un pauda apņēmību parādīt labu sniegumu savā cīņā, kas teorētiski varētu būt arī pēdējā viņas karjerā, lai gan šobrīd ir domas aizvadīt vismaz vēl vienu cīņu šogad.

Agnese Boža (8-5) jau ilgus gadus saucama par pazīstamāko un titulētāko sportisti Latvijas boksā. Viņa savā bokseres karjeras pirmajā posmā aizvadīja arī vairākas cīņas ārzemēs un piedalījās arī titulcīņā par pasaules čempiones godu. Lai arī uz laiku viņa bija pārstājusi piedalīties cīņās, boksā Boža tāpat palika kā trenere un, atrodoties ringa otrā pusē, izaudzināja vairākus jaunos sportistus, bet vēlāk arī atgriezās ringā pati. Tagad, laikā, kad sevi arvien spilgtāk piesaka arī pāris Latvijas jaunās bokseres, viņa piedalīsies "TonyBet Fight Show" cīņu šovā "Arēnā Rīga", kur sacentīsies pret Franciju pārstāvošo bokseri Marinu Saharovu.

"Man šī cīņa būs ļoti svarīga, jo tas būs pirmais iznāciens pēc ilgas pauzes," sacīja Boža. "Esmu pārliecināta, ka jau savas karjeras iepriekšējos gados man ir izdevies ierakstīt savu vārdu Latvijas boksa vēsturē, un ceru, ka sestdien parādīšu, ka tas, ko cilvēki no manis redzēja iepriekš, joprojām ir man pa spēkam. Ceru, ka cilvēki redzēs dinamisku un atraktīvu cīņu."

"Pret Saharovu man bija jācīnās jau pirms 13 gadiem," par šīs cīņas priekšvēsturi pastāstīja Boža. "Toreiz viņa neatbrauca. Šoreiz viņa ir piekritusi un, cik es zinu, ieradīsies. Ko par viņu varu pateikt? Viņai ir ļoti cieta galva. Ja var ticēt "Boxrec" rakstītajam, tad viņai ir tikai viens zaudējums ar nokautu. Arī skatoties video ar pretinieces cīņām, varēju novērtēt, ka viņa ir ļoti izturīga."

Boža nav nospraudusi sev ilgtermiņa mērķus boksā, jo, kā pati norādīja, labi apzinās, ka pēc dažiem mēnešiem atzīmēs savu 41. dzimšanas dienu. "Līdz ar to nerunāšu tagad par tālāku laiku. Man viss tagad notiek pēc principa "no cīņas uz cīņu", proti, pabeigšu šo un tad domāšu tālāk. Arī ar "LNK Boxing" vienošanās noslēgta tikai par šo konkrēto cīņu, pēc tās iznākuma skatīsimies, ko darīt tālāk."

"Līdz ar to it kā var sanākt, ka šī ir pēdējā cīņa karjerā, bet šobrīd tomēr izskatās, ka tā nebūs," teica Boža. "Bet šis gads varētu būt pēdējais karjerā, tas gan."

Sieviešu boksu jau kādu laiciņu nedrīkst dēvēt par eksotiku Latvijas sportā, taču "LNK Boxing" cīņu šova sarakstā šobrīd pieteiktas pat trīs sieviešu cīņas no kopumā 11, proti, ringā dosies arī Jekaterina Marčenko (pret Angeliku Olesu no Polijas) un Jekaterina Sorokina, kura debijas cīņā sacentīsies pret citu polieti Bojanu Libiševsku.

"Es to redzu tā, ka savas karjeras sākumā es cīnījos nevis vienkārši tāpat, bet reizē arī par sieviešu boksa pozīciju vispār boksā," izteicās Boža. "Tad bija jautājumi, vai ņemt sievietes cīņu šovā un vai uztvert to nopietni, un es priecājos, ka tagad tas ir noticis, un šīs konkrētās trīs cīņas LNK boksa šovā ir tam labs piemērs, ka beidzot Latvijas boksā ir vieta arī sievietēm."

Protams, tagad paspekulējot par to, kā būtu, ja būtu, Boža nenoliedza, ka šis būtu labs laiks, kad kā jaunietei sākt karjeru sieviešu boksā, kā arī pasmējās, ka nepavisam nav labākais laiks, lai beigtu karjeru: "Tagad var ievākt augļus tam darbam, kam veltīju 20 gadus, un iegūt uzmanību, ko centos nopelnīt. Tagad beidzot tas ir."

Starp citu, ja skatās tīri pēc vietas pasaules rangā savā divīzijā, tad "TonyBet Fight NIght" cīņu sarakstā augstākās vietas īpašniece būs Jekaterina Marčenko, kura ir 37. vietā dāmu vieglā svara kategorijā un centīsies uzlabot savu bilanci līdz 6-0. Par 21 gadu veco bokseri atzinīgi izteicās ar Boža, norādot, ka Marčenko ir visas īpašības, lai turpinātu izaugsmi un lai pēc gadiem pieciem par viņu runātu jau daudz augstākos mērogos.

  +1 [+] [-]

, 2023-02-14 17:52, pirms gada
Saharova ir Cietpaure!

  +1 [+] [-]

, 2023-02-14 23:01, pirms gada
Kaut kā atceros, ka diezgan pasen lasīju, ka mums ir sieviešu boksere Agnese Boža. Jā, viņa bija pirmā. Laiks ripo. Pat nedomāju, ka Agnesei jau tik, cik ir. Nu lai sanāk skaista cīņa. Protams, labi, ka ir mums trenere, kura var piesaistīt jaunās dāmas šim sportam.

     [+] [-]

, 2023-02-15 07:39, pirms gada
Nekā priecīga tur nav! Vēl viena atdauzīta bāba vairāk! Jā nopietni tās nav sievietes! Un ja "vīriešiem" patīk ka viena vecene līdz asinīm dauza otru viņam tiešais ceļš pie psihiatra!

     [+] [-]

, 2023-02-20 09:42, pirms gada
Es tik nesaprotu vienu lietu - ikdienā daudzas no šīm sievietēm pieprasa, lai pret viņām attiecas kā pret vīriešiem un pašas uzņemas vīrieša lomu, bet sportā tomēr visas kā viena zem sieviešu kategorijas startē. Sanāk tāda kā dubultā morāle. Nu labi, atceros, ka Agnese bija atradusi vienu veci ko ringā publiski noklapēt, tas nebija slikti!