Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Briedis: "Ja iešu uz smagsvariem, tad lai cīnītos pret pašiem labākajiem"

Rolands Eliņš

Briedis: "Ja iešu uz smagsvariem, tad lai cīnītos pret pašiem labākajiem"
Mairis Briedis. Foto: Pasaules Boksa supersērija

Pasaules boksa Supersērijas mājaslapā publicēta intervija ar otrās sezonas čempionu, Latvijas bokseri Mairi Briedi, kurā viņš norāda, ka vēlas atgriezties ringā tuvāko mēnešu laikā, kā arī tuvākajā laikā viņam vajadzētu saprast, vai palikt pirmā smagā svara kategorija vai pacelties uz smagsvariem, tiesa, viņš norādīja, ka smagsvaros vēlas cīnīties pret pašiem spēcīgākajiem pretiniekiem.

"Pēc uzvaras Supersērijā esmu visnotaļ atslābinājies, jo pandēmijas dēļ manas iespējas izbaudīt triumfu bijušas visai ierobežotas," intervijā sacīja Mairis Briedis. "Nesanāk satikt cilvēkus, kuri mani atbalstīja, kā arī vispār kaut ko nosvinēt. Taču tik un tā, kopā ar komandu esmu ļoti priecīgs par uzvaru Supersērijā."

Briedim tika vaicāts par viņa nākotnes plāniem, kas bijis aktuāls diskusiju temats kopš viņa uzvaras Supersērijā un krūzeru lineālā čempiona titula iegūšanas. "Tuvākajā laikā mums vajadzētu saprast, vai es palieku pirmajā smagā svarā un eju uz interesantām cīņām tur, vai arī paceļamies uz smagsvariem, taču smagsvaros vēlamies būt droši, ka cīnīšos pret pašiem labākajiem smagsvariem," sacīja Briedis.

Briedis šonedēļ arī intervijā Jānim Domburam portālā "Delfi" piesauca Taisona Fjūrija vārdu, kas Latvijas bokserim vēl pirms neilga laika būtu bijis nereāls mērķis. Fjūrijs šobrīd ir WBC pasaules čempions, kamēr pārējie trīs lieli pasaules čempiona tituli pieder Entonijam Džošua, un abi britu bokseri plāno savstarpējās cīņas 2021. gadā.

Briedis intervijā arī norādīja, ka viņa priecīgākā atmiņa par Supersērijas otro sezonu ir tā, ka fināls vispār notika, ņemot vērā, cik ilgi uz to bija jāgaida un kādi organizatoriski šķēršļi jāpārvar. "Vācija turpina man kļūt vietu, kas rada labas atmiņas," teica Briedis. "Tieši tur es ieguvu savu pirmo čempiona jostu, pieveicot Marko Huku."
Briedis pastāstīja, ka Supersērijā viņam katra cīņa bija citāda: "Pirmajā cīņā (pret Noelu Gevoru) es cīnījos ar savainojumiem un nevarēju parādīt pašu labāko boksu. Otrā cīņa (pret Glovacki) izvērtās skandaloza, taču tajā es tik un tā jutos ļoti labā fiziskajā formā. Savukārt trešā cīņa bija ļoti taktiska un tehniska."

Briedis nožēloja, ka pandēmijas dēļ pēc uzvaras nav bijis daudz iespēju satikties ar saviem līdzjutējiem, taču viņš publiski pateicās par sniegto atbalstu un izteica cerību drīzumā sarīkot kādu pasākumu kopā ar faniem. Tāpat Briedis norādīja, ka viņu turpina dzīt uz priekšu sporta gars un ka viņš cer atgriezties ringā cik drīz vien iespējams, proti, Mairis cer, ka nākamā cīņa varētu būt dažu tuvāko mēnešu laikā.

Viņam tika vaicāts arī par neseno Oleksandra Usika pāreju uz smagsvariem. "Pēc uzvaras Supersērijā Usikam bija viena no karjeras labākajām cīņām pret Toniju Beljū, un tā bija viena no labākajām cīņām, kurā krūzeru svara kategorijas bokseris tiekas ar smagsvaru. Pilnīgi noteikti izbaudīju šo cīņu," teica Briedis par 2018. gada nogalē notikušo cīņu.

"Pēc tam es cerēju ieraudzīt Usiku cīņā pret Spongu, taču beigās tur bija cits pretinieks, un nedomāju, ka viņš to cīņu īsti izbaudīja," turpināja Briedis. "Pret Čisoru, manuprāt, Usiks parādīja sevi no labas puses, taču viņš neizskatījās pēc sevis. Nezinu, kāpēc tā, droši vien Usiks to varētu pateikt, taču man nelikās, ka tā bija Usika labākā versija ringā."

Izmantotie resursi:
https://worldboxingsuperseries.com/...

  -1 [+] [-]

, 2020-11-13 21:07, pirms 3 gadiem
Ļoti forši viss ko Mairis komentē, bet satrauc šis - dzirdam cik Briedis visu laiku motivēts, smagi trenējās, bet pēc cīņām - "ai nu es biju ~60% gatavībā.."

  +4 [+] [-]

, 2020-11-13 21:40, pirms 3 gadiem
Daniel rakstīja: Ļoti forši viss ko Mairis komentē, bet satrauc šis - dzirdam cik Briedis visu laiku motivēts, smagi trenējās, bet pēc cīņām - "ai nu es biju ~60% gatavībā.."
kas tad Mairim bija jāsaka intervijās, ka nav gatavs par 100%? neviens bokseris pirms cīņas nedos pretiniekam papildus info par viņu, kas nav pieejama plašai publikai, nevienam nav jāzina, ka bokserim ir trauma, vai kāda cita problēma ....

  +5 [+] [-]

, 2020-11-13 23:27, pirms 3 gadiem
Daniel , 21:07, pirms 2 stundām
Ļoti forši viss ko Mairis komentē, bet satrauc šis - dzirdam cik Briedis visu laiku motivēts, smagi trenējās, bet pēc cīņām - "ai nu es biju ~60% gatavībā

Ja skatījies interviju ar Domburu, tad Briedis nesacīja, ka bija sagatavojies uz 60%.. Viņš teica, ka noboksēja aptuveni uz 60% no sava potenciāla, jo plāns cīņai bija strādāt taktiski droši/par 10% vairāk nekā Dortikoss un neriskēt. Gatavs viņš bija par visiem 100%, bet pietika ar 60%. Kā pats teica, ja cīņa būtu notikusi Latvijas līdzjutēju priekšā, tad viens no abiem droši vien būtu attapies uz dēļiem. Tā kā mācies uztvert informāciju.

  +2 [+] [-]

, 2020-11-13 23:38, pirms 3 gadiem
no Brieža bēg tāpat kā no Usika. neviens negrib tikt nogāzts uz dēļiem par mazām naudām

  -2 [+] [-]

, 2020-11-14 04:12, pirms 3 gadiem
Pie smagsvariem nav ko viņam darīt, to jau Usiks parādīja!

  +2 [+] [-]

, 2020-11-14 04:17, pirms 3 gadiem
Gatelino rakstīja: Pie smagsvariem nav ko viņam darīt, to jau Usiks parādīja!
Pārliecinoši noboksējot Čisoru nozīmē, ka nav, ko darīt pie smagsvariem?

  -1 [+] [-]

, 2020-11-14 06:14, pirms 3 gadiem
Es arī apšaubu, ka Briedis spēs līdzvērtīgi cīnīties ar Fjūriju . Varbūt ar Džošuā vai resno meksikāni. Bet nu šaubos.

  +1 [+] [-]

, 2020-11-14 06:28, pirms 3 gadiem
lai jau veicas!

  +3 [+] [-]

, 2020-11-14 08:15, pirms 3 gadiem
Viss atkarīgs no tā, kāds būs iemesls, kāpēc iet cīņā. Ja tikai pēc naudas, tad būs zaudējumi. Bet ja ies ar domu nogalināt pretinieku, tad visādi var sanākt. Buster Douglas pierādīja savlaik pret Mike Tyson, ka viss ir iespējams. Viņa māte nomira pāris dienas pirns cīņas, un viņš sirdi un dvēseli atdeva ringā

https://youtu.be/Rv4ro4D16H0

     [+] [-]

, 2020-11-14 08:18, pirms 3 gadiem

  +2 [+] [-]

, 2020-11-14 08:32, pirms 3 gadiem
puslaiks rakstīja: Pārliecinoši noboksējot Čisoru nozīmē, ka nav, ko darīt pie smagsvariem?
Usiks noboksēja pārliecinoši?! Ka ne ar,izmuļļāja diskutablu uzvaru bēgot 11 raundus no 12. Izlaida kaudzi sitienu no ne pārāk ātrā Čisoras.

  -1 [+] [-]

, 2020-11-14 08:44, pirms 3 gadiem
puslaiks rakstīja: Pārliecinoši noboksējot Čisoru nozīmē, ka nav, ko darīt pie smagsvariem?
Es nesaprotu, kuru cīņu Tu esi skatījies, kāda vēl pārliecinoša noboksēšana. Izskatījās galīgi nekaitīgs pret bulli, nu sakrāja varbūt nekaitīgu panču skaitu uz skraidīšanas un izturības rēķina, bet tas arī viss. Nākamajā rītā stabili Usikam sāpēja daudz vairāk pat neskaitot zemjostas sitienus.
Un tas pats čisora pret Fjūriju izskatījās absolūti mazs un bezpalīdzīgs, brutāla piekaušana.

     [+] [-]

, 2020-11-14 08:51, pirms 3 gadiem
8 roundus vismaz Usiks vinēja, čisora daudz garām aizsita, blokā, Usikam ir ļoti augsts boksa IQ. Eksperti saka, ka viņš vinēja vismaz 10 roundus

  +1 [+] [-]

, 2020-11-14 09:07, pirms 3 gadiem
Es jau teicu, Briedim jāmēģina sarunāt cīņu ar Povetkinu. Tas ir gana labs vārds smagsvaros.

     [+] [-]

, 2020-11-14 11:53, pirms 3 gadiem
es zinu labāk rakstīja: 8 roundus vismaz Usiks vinēja, čisora daudz garām aizsita, blokā, Usikam ir ļoti augsts boksa IQ. Eksperti saka, ka viņš vinēja vismaz 10 roundus
Boksā tu neko nezini labāk un 10 raundi tur nebija pat tuvu.

     [+] [-]

, 2020-11-14 23:00, pirms 3 gadiem
Swordsman rakstīja: Es nesaprotu, kuru cīņu Tu esi skatījies, kāda vēl pārliecinoša noboksēšana. Izskatījās galīgi nekaitīgs pret bulli, nu sakrāja varbūt nekaitīgu panču skaitu uz skraidīšanas un izturības rēķina, bet tas arī viss. Nākamajā rītā stabili Usikam sāpēja daudz vairāk pat neskaitot zemjostas sitienus.
Un tas pats čisora pret Fjūriju izskatījās absolūti mazs un bezpalīdzīgs, brutāla piekaušana.
galvenais ir panākt rezultātu, nevis, kurš stiprāk sitīs vai kuram vairāk sāpēs. Tas pats Džošua tēloja ninzu, boksējot bez taktikas, pret pelmeni un smagi norāvās. Atbildes cīņā boksēja vēl piesardzīgāk par Usiku un atguva titulus. Atkārtoju - svarīgākais ir rezultāts.