Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Svēršanās procedūra: Džavadovs iekļāvies svarā un gatavs cīņai

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Svēršanās procedūra: Džavadovs iekļāvies svarā un gatavs cīņai
Zaurs Džavadovs (no labās) svēršanās procedūras laikā ar Edvīnu Ēriku Kibusu
Foto: Nr. 1

Vakar Igaunijas pilsētā Tallinā notika oficiālā sportistu svēršanās procedūra pirms šovakar paredzētā cīņu šova “Fight Show Nr. 1”, kura ietvaros cīņu pēc boksa noteikumiem ar igauni Edvīnu Ēriku Kibusu (2-0-1) aizvadīs Latvijas sportists, Eiropas čempions kikboksā Zaurs Džavadovs (2-0, 2 KO).

Cīņa starp Džavadovu u Kibusu notiks super vidējā svara kategorijā, respektīvi, svarā līdz 76, 2 kg. Uz svariem uzkāpjot, divdesmit deviņus gadus vecais Zaurs svēra tieši 76, 2 kg, mats matā iekļaujoties attiecīgās svara kategorijas rāmjos, bet Nīderlandē dzīvojošā divdesmit sešus gadus vecā igauņa Kibusa svars – 75, 9 kg.

“Pēc svēršanās jūtos labi. Pamazām uzņemu zaudēto svaru, prātīgi ēdu un staigāju pa Tallinas skaistajām ielām,” pēc svēršanās savas sajūtas raksturoja Zaurs Džavadovs.

Džavadovs jau vienreiz ticies ringā ar Edvīnu Ēriku Kibusu. Tas notika tālajā 2007. gadā cīņā pēc kikboksa noteikumiem. Uzvaru pēc pretinieka diskvalifikācijas izcīnīja Latvijas pārstāvis. Igaunis ilgi gaidīja, līdz sadūšojās izsaukt Džavadovu uz revanša maču, taču šoreiz pēc boksa noteikumiem.

“Mans mērķis kā jau uz jebkuru cīņu izejot, ir uzvarēt. Neesmu bokseris tāpēc boksēšu kā kikbokseris, kurš sit tikai ar rokām. Mans cīņas stils ir gana agresīvs, iešu uz priekšu un gaidīšu brīdi, kad varēšu izdarīt sitienu,” atklāja Džavadovs, kurš abās savās iepriekšējās profesionālā boksa cīņās izcīnīja uzvaras ar nokautiem.

Izmantotie resursi:
BoxRec Boxing Records