Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Džeiks Pols nākamo boksa cīņu aizvadīs pret UFC zvaigzni Diazu

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Džeiks Pols nākamo boksa cīņu aizvadīs pret UFC zvaigzni Diazu
Neits Diazs. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Sociālo tīklu slavenība un bokseris Džeiks Pols pēc pirmā piedzīvotā zaudējuma profesionālajā boksā savu nākamo cīņu atkal aizvadīs pret kādu no MMA cīkstoņiem - Polu ringā sagaidīs UFC zvaigzne Neits Diazs. Cīņa risināsies 5. augustā Dalasas NBA un NHL klubu "Mavericks" un "Stars" mājvietā "American Airlines Center".

Džeiks Pols (6-1, 4 KO) savā iepriekšējā cīņā pirms diviem mēnešiem pirmo reizi cīnījās ar profesionālu bokseri - WBC smagsvaru čempiona Taisona Fjūrija pusbrāli Tomiju Fjūriju - un piedzīvoja karjeras pirmo zaudējumu, piekāpjoties anglim pēc punktiem. Ja 26 gadus vecais Pols būtu izcīnījis uzvaru, viņš tiktu izlikts arī oficiālajā WBC krūzeru svara kategorijas rangā.

Boksa ringā Pols skaļāk sevi pieteica, cīnoties ar bijušajiem UFC cīkstoņiem, un tagad darīs to vēlreiz - slavenajai mediju personībai, kurš janvāra sākumā parakstīja līgumu ar vienu no vadošajām pasaules MMA organizācijām "Professional Fighters League" [PFL] un tuvākā gada laikā gatavojas debitēt arī MMA oktagonā, nākamajā boksa cīņā pretī stāsies UFC zvaigzne Neits Diazs. 37 gadus vecais amerikānis oktagonā iekrājis 21 uzvaras un 13 zaudējumu bilanci, bet profesionālajā boksā tā būs Diaza debija. Plašākai publikai ārpus MMA "burbuļa" Diazs kļuva pazīstams pēc negaidītās uzvaras pār Konoru Makgregoru 2016. gadā. Šī cīņa un arī sekojošais revanša duelis Diazam jau atnesa superzvaigznes statusu.

UFC sliktais zēns savu iepriekšējo MMA cīņu aizvadīja pagājušā gada septembrī, kad ar sāpju paņēmienu ceturtajā raundā pieveica Toniju Fērgusonu. Pēc uzvaras Diazs paziņoja, ka vismaz kādu laiku tā arī būs viņa pēdējā MMA cīņa, un lika noprast, ka nākamajā reizē uz cīņu dosies jau boksa ringā. Nu oficiāli apstiprinājušās arī runas, ka Diaza pretinieks būs tieši Džeiks Pols.

"Neskaitot Kanelo [Alvaresu], viņš ir lielākā figūra boksā," par Polu izteicās Diazs. "Esmu šeit, lai to apstrīdētu. Esmu cīņas sportu karalis, un pēc tam došos atpakaļ uz UFC, lai dabūtu savas jostas. Sadevu Konoram [Makgregoram] par izrādīšanos, un te nu es atkal esmu." UFC karjeras laikā Diazs par čempiontitulu gan cīnījies ir tikai vienreiz - 2012. gadā, kad pēc punktiem atzina vieglā svara čempiona Bensona Hendersona pārākumu.

Diazam un Polam jau ir arī kopīga vēsture - abu komandas saķērās aizkulisēs pirms Džeika Pola cīņas pret UFC leģendu Andersonu Silvu pagājušā gada oktobrī, un jau toreiz pēc uzvaras Pols izaicināja Diazu uz dueli boksa ringā. Vēlāk abi vairākkārt apmainījušies replikām sociālajos tīklos. "Mana iepriekšējā cīņa neizvērtās tāda, kā cerēts, bet priekš manām iecerēm profesionālajā boksā tas bija labākais, kas varēja notikt. Tagad pasaule domā, ka esmu ievainojams, bet patiesībā esmu motivētāks kā jebkad," par gaidāmo dueli izteicās Pols.

Cīņa risināsies svara kategorijā līdz 84 kilogramiem - šajos svara rāmjos Pols aizvadīja arī savu iepriekšējo cīņu, bet Diazs pēdējos UFC karjeras gados cīnījās pusvidējā svara divīzijā [līdz 77 kg]. Diazs uzskatīts par vienu no labākajiem bokseriem MMA un bijis viens no bijušā supervidējā svara boksa čempiona Andrē Vorda (32-0, 16 KO) sparingpartneriem. Pola rēķinā tikmēr ir uzvaras pār vairākiem bijušajiem UFC cīkstoņiem un čempioniem - Andersonu Silvu, Taironu Vudliju. Nokauts cīņā pret bijušo UFC pusvidējā svara čempionu Vudliju ESPN vērtējumā tika atzīts par labāko 2021. gadā.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/boxing/story/_...

     [+] [-]

, 2023-04-13 10:20, pirms gada
Diazs varētu ar papēdi pa žokli "ielikt"...
būtu jauki...

  -1 [+] [-]

, 2023-04-13 11:12, pirms gada
piķis iet uz urrā

     [+] [-]

, 2023-04-13 11:19, pirms gada
Neits katrā ziņā nekritīs no Pola.
Ja aiziet līdz decision tad Neita problēma varētu būt tāda,ka viņš asiņo no pirmajiem sitieniem un tiesneši var pavilkties uz to.

Diez par kādām jostām runā Neits UFC sakarā? Viņš par tām nav cīnījies gadi 10

     [+] [-]

, 2023-04-13 13:49, pirms gada
Diazs esot negaidīti pieveicis Makgregoru

Vnk Diazs labā formā izrādījās

  +1 [+] [-]

, 2023-04-13 20:21, pirms gada
Jo vairāk Diazs asiņo, jo spēcīgāks paliek.

     [+] [-]

, 2023-04-16 18:57, pirms gada
Kur ta raksts par Džo Džoisa ķibelēm?