Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Tarvers kļūst arī par IBF čempionu

Jānis Pārums

Tarvers kļūst arī par IBF čempionu
Antonio Tarvers

Pasaules čempions IBO versijā svarā līdz 79.4 kilogramiem amerikānis Antonio Tarvers šorīt 12 raundu cīņā pēc punktiem (116:112, 117:111, 119:109) pieveica IBF čempionu britu Klintonu Vūdsu, tādejādi iegūstot arī IBF jostu.

Jau pats cīņas sākums sekmīgāks izdevās Tarveram, kurš vairākas sitienu kombinācijas noslēdza ar asu un precīzu sitienu ar kreiso roku. Otrajā raundā ar pāris vērā ņemamiem sitieniem izcēlās arī Vūdss, tomēr cīņas gaitu kontrolēja Tarvers. Tiesa, trešajā raundā amerikānis uz brīdi zaudēja līdzsvaru, taču noturējās kājās.

Arī cīņas vidū Tarvers turpināja saimniekot ringā, izpildot vairākas precīzas sitienu sērijas, uzbrukumus visbiežāk noslēdzot ar sitieniem no kreisās puses. Sestajā un septītajā raundā aktīvāks kļuva arī Vūdss, iedzenot Tarveru ringa stūrī.

Cīņas noslēdzošajos raundos Tarvers bija manāmi labāks, 11. raundā izpildot efektīgu sitienu, kas tomēr Vūdsu no kājām nenogāza. Lai gan Vūdss centās lauzt cīņas gaitu un pārņemt iniciatīvu, tas neizdevās, jo savu līdzjutēju priekšā Tarvers kontrolēja cīņas gaitu un neļāva pretiniekam pārāk izvērsties.

Noskanot pēdējā raunda gongam Tarvers pacēla rokas augšā, jo nebija šaubu par to, kas uzvarējis cīņā. Pēc brīža to apstiprināja arī tiesnešu lēmumi, kas pārliecinoši bija par labu Tarveram – 116:112, 117:111, 119:109.

39 gadus vecais Tarvers izcīnīja savu 27. uzvaru (19KO) 31 cīņā un jau uzreiz pēc cīņas izaicināja WBC čempionu šajā pašā svarā Čadu Dausonu, kurš nepilnu stundu iepriekš šajā pašā ringā bija pieveicis Glenu Džonsonu. Vūdsa bilance pēc šīs cīņas – 41 uzvara (24KO) un četri zaudējumi.