Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Andrade izaicina Meivezeru

Jānis Pārums

Andrade izaicina Meivezeru
Demetriuss Andrade
Foto: AP/Scanpix

WBO pasaules čempions boksā svara kategorijā līdz 69.9 kilogramiem Demetriuss Andrade (20-0, 13KO) paziņojis, ka pēc Floida Meivezera juniora (45-0, 26KO) karjeras beigām tieši viņš kļūs par jauno boksa karali jeb labāko bokseri, neatkarīgi no svara kategorijas.

Turklāt Andrade nemaz negrasās gaidīt, kad Meivezers beigs karjeru, tāpēc izaicinājis viņu uz cīņu. Kā zināms, Meivezeram šobrīd pieder WBC un WBA čempiona jostas svarā līdz 69.9 kilogramiem (tai pat laikā arī WBC josta svarā līdz 66.7 kilogramiem).

"Gatavojos pārņemt stafetes kociņu pēc tam, kad Meivezers aizies pensijā. Gribu pārbaudīt savas Dieva dotās prasmes pret Meivezeru, kamēr viņš vēl nav kāris boksa cimdus uz nagliņu. Tāpēc apvienosim titulus, Floid! Mēs to varam izdarīt Atlantā, Lasvegasā vai Ņujorkā. Izvēlies vietu, vienkārši neignorē mani un nebeidz karjeru, necīnījies ar mani. Šis ir mans laiks," paziņoja Andrade.

Par WBO čempionu 25 gadus vecais Andrade kļuva novembrī, kad pēc punktiem, tiesnešu domām daloties, ar 114:113, 112:115 un 117:110 pieveica Vanesu Martirosjanu (33-1-1, 21KO). Viņa nākamā cīņa ieplānota aprīlī, kad tiks aizvadīta cīņa pret obligāto titula pretendentu Braienu Rouzu (25-1-1, 7KO).