Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Vitālija Kļičko un Pītera cīņa notiks oktobrī

Jānis Pārums

Vitālija Kļičko un Pītera cīņa notiks oktobrī
Vitālijs Kļičko
Foto: Itar Tass

Kļuvis zināms, ka WBC goda čempions smagajā svarā (virs 91.7kg) ukrainis Vitālijs Kļičko savu atgriešanās cīņu pret WBC pasaules čempionu nigērieti Semjuelu Pīteru, visticamāk, aizvadīs šī gada oktobrī.

Abu sportistu pārstāvji panākuši principiālu vienošanos par cīņas aizvadīšanu oktobrī, un visticamāk, tā notiks Eiropā. Pīters pirms tam drīkst aizvadīt arī tā saucamo "iesildīšanās" cīņu, ja vien to izdosies organizēt ne vēlāk kā jūlijā.

Kļičko tiesības cīnīties ar Pīteru ieguva kā WBC goda čempions. Pasaules Boksa padome ukraini par goda čempionu pasludināja pēc tam, kad viņš savainojumu nomocīts pameta profesionālo boksu būdams čempiona godā. Pēdējo cīņu Vitālijs aizvadīja 2004. gada beigās, kad ar tehnisko nokautu pieveica Deniju Viljamsu. Kļičko savas karjeras laikā guvis 35 uzvaras (34 – ar nokautu!!!) un piedzīvojis divus zaudējumus – pret Krisu Bēdu un Lenoksu Lūisu. Vitālija brālis Vladimirs šobrīd ir IBO, IBF un WBO pasaules čempions.

Semjuels Pīters par pasaules čempionu kļuva šī gada martā, kad sestajā raundā ar tehnisko nokautu pieveica Oļegu Maskajevu. Karjeras laikā Pīters guvis 30 uzvaras (23KO) un piedzīvojis tikai vienu zaudējumu – 2005. gadā pret Vladimiru Kļičko. Toreiz Kļičko jaunākais saņēma trīs nokdaunus, tomēr spēja cīņu uzvarēt pēc punktiem (visi trīs tiesneši deva 114:111 par labu ukrainim).

Vitālija Kļičko menedžeris Šellijs Finkels ir pārliecināts, ka cīņa ar Pīteru notiks tad, ka paredzēts un ukrainis būs tai labi sagatavojies: "Es ticu, ka cīņa notiks oktobra sākumā. Vitālijs būs labākajā sportiskajā formā, kādā vien var būt un ceru, ka ar to būs pietiekami. Viņš ir apņēmības pilns un cītīgi trenējas, lai pierādītu, ka spēj to paveikt."

Jāpiebilst, ka 25. maijā Vitālijs Kļičko piedalīsies Ukrainas galvaspilsētas Kijevas mēra vēlēšanās.

Izmantotie resursi:
setantasports.com
boxrec.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-05-12 23:33, pirms 16 gadiem
laikam jau priekslaicigi jaapsveic Vitalijs ar uzvaru

  +1 [+] [-]

, 2008-05-13 01:01, pirms 16 gadiem
Pareizi ir! Politiku pie malas......

     [+] [-]

, 2008-05-13 01:33, pirms 16 gadiem
Politikaa laikam vis neiet tik gludi kaa boksaa

     [+] [-]

, 2008-05-14 23:17, pirms 16 gadiem
ZB jau tas hahols kad vins vienreiz izdomaas kad ciniities????????