Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Vilcāns iegūst karjeras otro čempiona jostu, Mikaeljans Rīgā pieveic Kalengu

Rolands Eliņš

Vilcāns iegūst karjeras otro čempiona jostu, Mikaeljans Rīgā pieveic Kalengu
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing

Boksa šovā "LNK Fight Night 19" Rīgā Ralfs VIlcāns ieguva savas profesionālās karjeras otro titulu, ar uzvaru pār argentīnieti Ernanu Peresu kļūstot par IBA starpkontinentālo čempionu otrajā vidējā svarā.

Vilcāns kļūst par IBA starpkontinentālo čempionu

Ralfam Vilcānam (13-0) šī bija pirmā cīņa zem pussmagā svara kategorijas un pirmā cīņa deviņu mēnešu laikā. Viņš cīņu pret Ernanu Peresu (8-6) aizvadīja starpsvarā, taču šī cīņa tāpat bija par Starptautiskās boksa asociācijas (IBA) otrā vidējā svara kategorijas starpkontinentālo titulu. Šī organizācija nepieder pie četrām vadošajām boksa organizācijām, un tās tituls attiecīgi ir mazāka prestiža nekā Ralfa iepriekšējā maijā izcīnītā WBC starptautiskā čempiona josta pussmagajā svarā.

Vilcāna pretinieks Peress "BoxRec" rangā kotējās ap 75. vietu savā svara kategorijā un pavisam nesen bija aizvadījis visnotaļ pieklājīga līmeņa cīņas. Viņš arī Vilcānam sarūpēja sarežģītu cīņu, taču Ralfs uzbruka spēcīgāk, vairāk kontrolēja cīņas gaitu, kā arī nosūtīja pretinieku nokdaunā trešajā raundā, un tika pie uzvaras astoņu raundu cīņā ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu.

Vilcānam šī ir 13. uzvara 13 cīņās profesionālajā boksā. Starp Latvijas šobrīd aktīvajiem bokseriem tā ir labāka bilance bez zaudējumiem, dalīta ar Jevgeņija Aleksejeva sasniegto 13-0 vidējā svara kategorijā.

Augsta līmena krūzeru cīņā Mikaeljans iegūst WBC sudraba jostu

Sadarbībā ar "Probellum" boksa aģentūru šajā cīņu vakarā galvenais notikums bija cīņa par WBC sudraba jostu pirmā smagā svara kategorijā. Rīgā bija ieradušies šīs divīzijas "Top30" līmeņa bokseri Noels Mikaeljans (26-2) no Vācijas un Juri Kalenga (27-7), divi bijušie pasaules čempiona titulu kandidāti.

Mikaeljans izcīnīja uzvaru ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu, turklāt ļoti pārliecinošu (118:110, 117:111 un 119:109). Viņam šī bija tikai trešā cīņa pēc 2018. gada strīdīgā zaudējuma Mairim Briedim Supersērijas ceturtdaļfinālā, un Mikaeljans tagad pieteicies uz vēl vienu iespēju titulcīņai. Viņš ieguvis WBC otru svarīgāko jostu, kas teorētiski paver iespējas izaicināt pasaules čempionu Ilungu Makabu.

Kalenga vairāk darbojās ringa centrā un centās iespiest pretinieku stūrī, taču Mikaeljans bija krietni tehniskāks un nostrādāja aizsardzībā. Cīņas otrajā pusē Kalengas aizsardzībā caurumi kļuva arvien lielāki, un Mikaeljans trāpīja vairākus ļoti spēcīgus pretsitienus, taču Kalenga noturējās kājās. 12. raundā, kad Kalenga jau acīmredzami riskēja un gāja uz nokautu, Armēnijā dzimušais Vācijas bokseris Mikaeljans tika pie vairākām iespējām uzbrukumiem un izturēja arī pēdējo sekunžu Kalengas izmisuma uzbrukumu.

Citās cīņās

Pirmoreiz savā profesionālajā karjerā cīņu bez uzvaras pabeidza Francis Rozentāls (7-0-1), kurš asā un sīkstā sešu raundu cīņā tika pie neizšķirta pret Krievijas bokseri Mihailu Kozletinovu (2-2-1). 21 gadu vecajam Rozentālam šī bija karjeras pirmā cīņa kas bija pilnu sešu raundu garumā, un viņa pretinieks prata sarūpēt viņam grūtus brīžus. Sestajā raundā gan Rozentāls izskatījās mazāk noguris, taču Kozletinovs, kurš bija ringa centrā lielāko cīņas daļu, izturēja. Tiesneši lēma par rezultātiem 57:58, 58:55 un 57:57, piešķirot neizšķirtu, turklāt te svarīgu lomu nospēlēja Kozletinova saņemtais soda punkts par atkārtotu sitienu izdarīšanu pēc tiesneša signāla.

Pie uzvaras tika Milāns Volkovs (7-2-2), piespiežot savu pretinieku Alberto Tapiju no Spānijas pēc otrā raunda atteikties no cīņas turpinājuma. "LNK Boxing" pārstāvošais ukraiņu smagsvars Dmitro Bezuss (8-0) ar nokautu otrajā raundā pieveica brazīliešu veterānu Marselu Nascimentu (18-22).

Pie uzvarām tika arī trīs Latvijas jaunie bokseri. Sergejs Marčenko (3-0-1) ar vairākuma lēmumu pārspēja Frankdu Madsenu (7-2), Elvis Veisbergs (2-0) tika galā ar Sandro Ernandesu (15-21-3), bet Emīls Špīss (6-1) pieveica Sebastianu Skripčinski (12-19-2).

  -1 [+] [-]

, 2022-02-13 10:01, pirms 2 gadiem
Vilcāns labs, vienīgais prasītos lielāku sitiena spēku. Nedaudz žēl Rozentāla, ka netika pāri krievu bokserim. Pretinieks bija ļoti sīksts un ar lielu pieredzi amatieros. Uz beigām Francis pagura arī fiziski un pajuka plāns. Ir kur šancēt.

  -1 [+] [-]

, 2022-02-13 10:50, pirms 2 gadiem
Tiešām tāda līmeņu atšķirība starp LV pirmo un otro (?) bokseri?
Briedis ieliek postu un atzīmē Polu, tas iet pie galvenajām ziņām, bet šeit latvietis izcīna čempionu jostu un Sportacentrs šo ziņu iemet n-tajā lapā?
Par citiem medijiem te vispār nav ko runāt. Delfi labāk ieliks desmito ziņu par to, kad varētu notikt Brieža cīņa nekā ieliks šo ziņu par notikušajām cīņām.

     [+] [-]

, 2022-02-13 12:03, pirms 2 gadiem
By any means neesmu eksperts, bet Vilcānam vajag pielikt darbu ar kājām. Tas viss izskatījās tik neveikli, nākamā cīņā (līmenis, protams, cits), bet abi bokseri, it īpaši Noels tik viegli pārvietojās ringā.

     [+] [-]

, 2022-02-13 13:32, pirms 2 gadiem
Rozentāls ok noboksēja pret spēcīgu pretinieku, bet Vilcāns gan vilšanās - rādīja jocīgu pašpārliecinātību, bet tā arī nespēja pierādīt savu pārākumu meistarībā - pretinieks ar centību turējās viena sitiena attālumā, šoreiz izdevās izmocīt uzvaru.