Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Iznāk Džeka Džonsona memuāri

Iznākusi grāmata, kurā kāds ASV profesors no franču valodas iztulkojis un apkopojis pirmā melnādainā boksa čempiona Džeka Džonsona komentārus par rasismu.

Angļu valodā slavenā boksera Džeka Džonsona komentāri par rasismu nekad netika publicēti, jo viņš ļoti labi saprata ASV sabiedrības attieksmi pret to visu, tāpēc tikai Francijā viņš ir atļāvies runāt par šo problēmu. Kāds amerikāņu profesors esot uzdūries kāda autora grāmatai par slaveno bokseri un nolēmis apkopot franču žurnālus, pievienot komentārus no paša Džonsona autobiogrāfijas un izveidot memuāru grāmatu.

Džeks Džonsons dzimis 1878. gadā, miris 1946. gadā; ir amerikāņu bokseris un sava laika labākais smagā svara bokseris. Viņš ir pirmais melnādainais pasaules čempions. Šo titulu viņš valdīja no 1908. līdz 1915. gadam. Tiek uzskatīts, ka viņš ir sava laika slavenākais un atpazīstamākais afro-amerikānis uz zemeslodes.

Šī grāmata zināmā mērā ir balstīta arī uz 1914. gada paša Džonsona sarakstīto "Mes Combats", kas tulkojumā no franču valodas nozīmē "Manas cīņas", ar to domājot gan tās, kas boksa ringā, gan cilvēku prātos.

1927. gadā ir iznākuši Džonsona memuāri angļu valodā- "Jack Johnson: In the Ring and Out", kur rasisms ir aprakstīts maigos toņos un ļoti virspusēji. Latviešu valodā tas būtu "Džeks Džonsons: Iekšā ringā un ārpusē."

Jaunās grāmatas nosaukums ir "My Life & Battles". Latviešu valodā tas nozīmē "Mana dzīve un kaujas."

Izmantotie resursi:
www.examiner.com
en.wikipedia.org/wiki/Jack_Johnson_(boxer)

  +3 [+] [-]

, 2007-11-11 17:29, pirms 17 gadiem
Diezgan interesanti varētu būt palasīties....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2007-11-11 17:39, pirms 17 gadiem
Tiešām interesanti būtu palasīt, jo pasaule viņa laikā (19.gs beigas un 20.gs sākums) bija daudz savādāka .... arī attiecībā pret citas rases pārstāvjiem.

  +3 [+] [-]

, 2007-11-11 18:15, pirms 17 gadiem
Ādolfs laikam ir lasījis šos memuarus un smēlies ideju savas grāmatas nosaukumam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2007-11-11 19:37, pirms 17 gadiem
Melnajiem ir tā - viņus no Āfrikas uz Amerikas kontinentu veda kā vergus ar kuģiem. Praktiski notika tā, ka atbrauca kuģis uz Āfriku, izlasīja spēcīgākos un labākos cilvēkus un veda prom. Tad Amerikā viņiem bija tik smags darbs, ka izdzīvoja arī tikai spēcīgākie no spēcīgākajiem. Un tad šie atlikušie pārcilvēki, tā var teikt, radīja šodienas ģenētisko paaudzi, kam jau gēnos ir izturība un spēks u.t.t. Tāpēc visi melnie Amerikā ir spēcīgākie visos sporta veidos. Nu tagad it kā boksā baltie valda, bet tas laikam vairāk dēļ tehnikas.

     [+] [-]

, 2007-11-11 20:09, pirms 17 gadiem
Amerikaa dziivo melnie aarieshi