Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Holifīlds pieveic Botu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Holifīlds pieveic Botu
Evandera Holifīlda (pa kreisi) uzbrukums Fransua Botam
Foto: Getty Images

Vakar Lasvegasā (ASV) bijušais absolūtais pasaules čempions boksā divās svara kategorijās Evanders Holifīlds astotajā raundā ar tehnisko nokautu pieveica Fransua Botu, atņemot viņam piederošo WBF pasaules čempiona titulu.

Pirmie raundi ritēja ļoti līdzīgā cīņā, taču sākot no sestā raunda situācijas kontroli pārņēma četrdesmit septiņus gadus vecais Evanders Holifīlds (43-10, 28 KO), pakāpeniski presingojot Fransua Botu (47-5, 28 KO).

Astotajā raundā Bota atradās uz grīdas. Tiesnesis sāka skaitīt taču dienvidāfrikānis spēja saņemties un turpināja cīņu. Taču pēc kārtējā Holifīlda uzbrukuma, iejaucās tiesnesis un apstādināja šo cīņu.

Par jauno WBF (World Boxing Federation) pasaules čempionu smagajā svarā par uzvaru ar tehnisko nokautu astotajā raundā kļuva Evanders Holifīlds, kurš ar šo panākumu pārtrauca divu cīņu neveiksmi.

Kā pēc cīņas izteicās pats jaunais WBF čempions, viņš negrasās apstāties pie sasniegtā. Holifīlds atkal grib atgūt WBC, WBA un IBF jostas. „Kad es cīnījos ar Džordžu Formenu man bija smieklīgi! Man bija 29, bet viņam 42 gadi,” stāsta Holifīlds.

„Man ļoti negribējās kauties ar viņu. Toreiz viņš man zaudēja, taču viņam vēlāk izdevās kļūt par čempionu. Tikai pēc cīņas es sapratu, ko domāja Džordžs sakot, ka galvenais nav vecums, bet gan vēlēšanās pilnībā veltīt sevi nospraustajam mērķim.”

„Nedrīkst ļaut citiem sevi mācīt. Es boksēju, jo man to gribas darīt! Pēc zaudējuma Ridikam Bovam 1992. gadā es visiem saku, ka es atkal kļūšu par absolūto pasaules čempionu. Man jau izdevās izcīnīt divus no kārotajām jostām, bet ne visas trīs uzreiz. Un šeit nav runa par naudu: es esmu izaudzis nabadzībā un man nekā nav bijis. Taču man mācīja nospraust mērķus dzīvē un nekad nepadoties.”

Izmantotie resursi:
boxrec.com
allboxing.ru

     [+] [-]

, 2010-04-11 19:40, pirms 14 gadiem
Holifilds vēl nav visu pulveri izšāvis bet domāju spožas uzvaras viņu vairs negaida!

     [+] [-]

, 2010-04-11 19:55, pirms 14 gadiem
TuziX rakstīja: Holifilds vēl nav visu pulveri izšāvis bet domāju spožas uzvaras viņu vairs negaida!
nu kas to lai zin, formaa vinsh ir labaa tas jau pieraadiijaas ciinjaa ar Valujevu taa kaa viss ir iespeejams...

  -1 [+] [-]

, 2010-04-13 12:16, pirms 14 gadiem
Jāni, izlabo - WBF ir World Boxing Foundation nevis Federation

  +1 [+] [-]

, 2010-04-13 12:32, pirms 14 gadiem
"... Evanders Holifīlds astotajā raundā ar tehnisko nokautu pieveica bijušo Fransua Botu ..."

Holifīlds čali laikam nosita, ja jau bijušais Fransua Bota

     [+] [-]

, 2010-04-14 15:58, pirms 14 gadiem
Beidzot...