Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Tua atgriezīsies ringā

Jānis Pārums

Tua atgriezīsies ringā
Deivids Tua

35 gadus vecais Jaunzēlandes bokseris Deivids Tua, saukts arī par Terminatoru, nolēmis atgriezties boksa ringā. Tua cīnīsies 29. martā, bet viņa pretinieks noskaidrosies šīs nedēļas laikā.

Pēdējo cīņu Tua aizvadīja pērnā gada septembrī, bet kopš tā laika nav cīnījies "ģimenes apstākļu dēļ". Tomēr vēlēšanās uzkāpt supersmagsvaru čempiona tronī ir pietiekami liela, lai Tua atkal izietu ringā. Jaunzēlandes bokseris noslēdzis divu gadu līgumu ar savu promouteri Sedriku Kušneru.

Kušners neslēpis ambīcijas: "Situācijā, kad supersmagā svara kategorija piedzīvo ne tos labākos laikus, mēs mēģinām "likt likmi" uz Tua, kuram ir spēcīgākais kreisais āķis pasaulē un labākais žoklis. Līdz šī gada vidum Deivids aizvadīs trīs cīņas, bet pēc tam pacentīsimies iegūt tiesības uz cīņu par pasaules čempiona titulu."

Tua karjeras laikā uzkrājis gana iespaidīgu bilanci – 49 uzvaras (42KO), trīs zaudējumi un viens neizšķirts. Neveiksmes Tua piedzīvojis tikai pret Krisu Bērdu, Lenoksu Lūisu (cīņā par WBA, IBF un IBO čempiona tituliem) un Iki Ibebuči, bet savulaik nokautējis esošo pasaules čempionu WBC versijā Oļegu Maskajevu (11. raundā) un bijušo čempionu WBA versijā Džonu Ruizu (1. raundā).

Deivids Tua dzimis Rietumu Samoa, taču 10 gadu vecumā viņa ģimene pārcēlās uz Jaunzēlandi. Tua izcīnījis bronzas medaļas 1991. gada pasaules amatieru čempionātā Sidnejā un 1992. gada olimpiskajās spēlēs Barselonā. Pēc Barselonas olimpiādes Tua kļuva par profesionālu bokseri.

Izmantotie resursi:
www.stuff.co.nz

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-02-12 21:13, pirms 16 gadiem
jado kambalam viņu pamaset haha ha

     [+] [-]

, 2008-02-14 08:14, pirms 16 gadiem
maz augumina