Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Vilcāna nākamais pretinieks būs Karasjovs, Krievijas bokseris no Lietuvas

Rolands Eliņš

Vilcāna nākamais pretinieks būs Karasjovs, Krievijas bokseris no Lietuvas
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing

Latvijas bokseris Ralfs Vilcāns 21. maijā piedalīsies "LNK Fight Night 20" cīņu šovā Arēnā Rīga, un viņa pretinieks būs Krievijas bokseris Artjoms Karasjovs.

"Vilcāns tiksies ringā pret daudz pieredzējušāku bokseri, Baltijas un Lietuvas čempionu, daudzkārtēju starptautisku turnīru dalībnieku un uzvarētāju - Artjomu Karasjovu, kuram aiz muguras ir jau vairāk kā 60 profesionālas cīņas," norādīts "LNK Boxing" paziņojumā.

Vilcāns (13-0) pirms gada Serbijā ieguva WBC "International" čempiona jostu pussmagajā svarā, pieveicot vācieti Niku Hanigu. Pēc tam tika nolemts pāriet uz zemākusvara kategoriju, kas tika atzīmēts ar uzvaru februārī pār Ernanu Peresu. Tagad Vilcānam būs otrā cīņā otrā vidējā svara kategorijā, kurā viņš šobrīd ieņem 14. vietu IBF pasaules rangā un 47. vietu portāla "BoxRec" rangā.

Viņa pretinieks patiešām aizvadījis vairāk nekā 60 cīņas, taču lielākajā daļā no tām cietis zaudējumus (16 uzvaras, 42 zaudējumi). Karasjovs turklāt tagad trīs mēnešu laikā paspējis piedalīties jau trīs cīņās un pret Vilcānu viņam būs ceturtā cīņa četru mēnešu laikā, kas, protams, viņa izredzes uz uzvaru īsti nevairo.

Karasjovs "BoxRec" rangā ieņem tikai 184. vietu pussmagā svara divīzijā, un viņš bieži viesojies Rīgā un cīnījies pret vairākiem vietējiem bokseriem.

Ņemot vērā Krievijas sākto karu Ukrainā, Latvijas sportā šobrīd ir rekomendācijas neveidot sadarbību ar Krievijas sportistiem un sporta aģentiem. Profesionālais bokss gan ir ārpus Latvijas Olimpiskās komitejas jurisdikcijas, un cīņas sankcionē Latvijas Profesionālā boksa federācija.

Jāuzsver, ka Karasjovu uz šo cīņu aicināja konkrēti "LNK Boxing", kamēr Vilcāns pats pretinieka izvēlē šoreiz nebija iesaistīts. Portāls Sportacentrs.com aicināja "LNK Boxing" vadītāju Jevgeņiju Saproņenko paskaidrot Vilcāna pretinieka izvēli.

"Viņš ir dzimis Krievijā, taču jau vairākus gadus dzīvo Lietuvā, un Karasjovam ir uzturēšanās atļauja Lietuvā," sacīja Saproņenko. "Izvēlējāmies viņu, jo tagad pēc Covid-19 ir ļoti grūti atrast pretiniekus mūsu bokseriem. Šo konkrēto bokseri atradām pie vietējiem aģentiem. Vēlos piebilst, ka situācija ir līdzīga kā nedēļas nogalē ASV, kur globāla mēroga cīņā Kanelo cīnījās pret Krievijas pilsoni Dmitriju Bivolu."

"LNK Fight Night 20" vakara galvenā cīņa būs starp Kristapu Zuti un Milanu Volkovu.

     [+] [-]

, 2022-05-09 22:18, pirms 2 gadiem
Krievijas bokseris no Lietuvas kurš dzimis Liepājā netālu no Havaii salas!!