Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Golovkinam 40 gadu vecumā titulu apvienošanas cīņa Japānā

Rolands Eliņš

Golovkinam 40 gadu vecumā titulu apvienošanas cīņa Japānā
Genādijs Golovkins un Rjota Murata. Foto: DAZN

Šodien "Saitama Super Arena" Japānā ap 15:00 ringā dosies Genādijs Golovkins un Rjota Murata, aizvadot boksa cīņu par pasaules čempiona tituliem IBF un WBA versijās. Cīņas tiešraide būs pieejama DAZN platformā.

Genādija Golovkina un Rjotas Muratas cīņa bija paredzēta jau iepriekšējā gada izskaņā, taču savas korekcijas ieviesa Covid-19 pandēmija, kas nozīmē, ka Golovkinam šī būs pirmā cīņa gandrīz pusotra gada laikā. Iepriekš 2020. gada decembrī viņš pārspēja poli Kamilu Šeremetu, aizstāvot IBF titulu. Tiesa, Murata (16-2) cīņu nav aizvadījis jau kopš 2019. gada decembra.

Golovkins (41-1-1) savā karjerā zaudējis tikai Kanelo Alvaresam, turklāt viņu abu cīņās tiesnešu piešķirtie rezultāti (Kanelo uzvara un neizšķirts) bijuši plašu diskusiju un strīdu apvīti. Tagad parādījusies iespēja viņu trešajai cīņai, kas varētu notikt rudenī. Ja Golovkins pieveikts Muratu un ja Kanelo maijā pārspēs Dmitriju Bivolu pussmagā svara kategorijā.

Izcilajam Kazahstānas bokserim vakardien apritēja 40 gadi, taču viņš preses konferencē uzsvēra, ka neuzskata to par kaut kādu īpašu slieksni vai vecumu, kas tagad viņam piešķir citādu statusu. "Ta nav nekāda diagnoze," par savu dzimšanas dienu sacīja Golovkins. "Es jūtos lieliski. Mans dzīvesstils palīdz man būt labākajā formā. Protams, arī šeit ir monētas otra puse, proti, pieredze, kas man palīdz vairākas lietas paveikt ātrāk un vieglāk."

Golovkins ir izteikts cīņas favorīts, taču, ņemot vērā viņa ilgo pauzi starp cīņām, tomēr tiek uzdoti jautājumi, vai ringā joprojām redzēsim to pašu neapturamo GGG, kurš vairākus gadus dominēja vidēja svara kategorijā, uzstādot jaunu rekordu ar 21 sekmīgu titula aizstāvēšanas cīņu. Turklāt, skatoties cīņu pret Muratu, tiks domāts arī par cīņu pret Kanelo.

Pats Golovkins gan jau sen paudis piezemētu attieksmi pret Kanelo (ar ko Kanelo tāpat arī atbildējis), un arī tagad preses konferencē viņš par iespējamo trešo tikšanos ar Kanelo izteicās nelabprāt, lai gan tā būtu viena no gada lielākajām, ja ne pati lielākā, boksa cīņa pasaulē.

Savukārt Murata, kurš WBA titulu 2019. gadā revanšējoties Robam Brantam un nokautējot viņu otrajā raundā, centāš uzsvērt, ka nedomā par šo cīņu kā savas karjeras lielo iespēju kļūt par globāla līmeņa zvaigzni: "Šobrīd šī cīņa manā dzīvē neko daudz nav mainījusi. Iespējams, pēc tam domāšu citādi."

Cīņas tiešraide būs pieejama straumēšanas servisā DAZN. Cīņu šovs sāksies jau 12:10, taču Golovkina un Muratas došanās ringā paredzēta ap 15:10.

Izmantotie resursi:
Boxing News, Results, Interviews and Video -...