Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Četri Latvijas bokseri ceturtdaļfinālā

Jānis Pārums

Četri Latvijas bokseri ceturtdaļfinālā
Nikolajs Grišuņins (pa kreisi)

Atēnās (Grieķija) notiekošajā Pekinas olimpisko spēļu 2. kvalifikācijas turnīrā boksā otrdien uzvaras savās cīņās guva un ceturtdaļfinālā iekļuva Dmitrijs Šostaks, Nikolajs Grišuņins, Staņislavs Grisiuss un Mairis Briedis.

Divi izstājas...

Svarā līdz 57kg bezierunu zaudējumu piedzīvoja Valentīns Morozovs, kurš ar 2:16 kapitulēja bijušajam Eiropas bronzas medaļniekam anglim Stīvenam Smitam. Jāpiebilst, ka līdz pat pēdējam raundam Morozovs nebija guvis ne punkta.

Vēl smagāku neveiksmi piedzīvoja Jevgeņijs Kirilovs, kurš svarā līdz 60kg ar 3:22 bija spiests atzīt Polijas boksera Kržištofa Žota pārākumu.

...bet četri turpina cīņu par ceļazīmēm

Dmitrijs Šostaks svarā līdz 69kg otrdien izcīnīja otro uzvaru turnīrā, ar 8:4 pieveicot slovāku Pavolu Hlavacku. Pirms tam Latvijas bokseris bija pieveicis arī poli Mihalu Strabalu (7:4). Ceturtdaļfinālā Šostaka pretinieks būs gruzīns Kakhabers Žvanija, kurš otrdien bez pūlēm tika galā ar bulgāru bokseri Jevgeņiju Borisovu (18:2).

Svara kategorijā līdz 75kg pārliecinošu panākumu guva Nikolajs Grišuņins, kura pretinieks bija horvāts Ante Sepo. Tiesnesis nolēma apturēt cīņu trešajā raundā, jo Grišuņina pārsvars bija pārāk nospiedošs. Ceturtdaļfinālā Latvijas bokseris cīnīsies pret mājinieku Georgiosu Gazi.

Staņislavs Grisiuss, kurš startē svarā līdz 81kg, nodemonstrēja savu pārākumu pret slovēni Robertu Krambergeru, pieveicot viņu ar 19:7. Ceturtdaļfinālā Latvijas boksera pretinieks būs mājinieks Anastasioss Berdesiss. Grieķis otrdien neatstāja nekādas cerības serbam Marko Nikoličam – 28:3.

Visbeidzot iepriecināja arī Mairis Briedis, kurš ar 16:5 pārspēja horvātu Verdanu Dipalo. Cīņā par iekļūšanu pusfinālā Briedim nāksies cīnīties ar Azerbaidžānas bokseri Elhinu Alizadu.

Lai iegūtu olimpisko ceļazīmi Šostakam un Grišuņinam jāiekļūst starp trim labākajiem, bet Grusiusam un Briedim jātiek finālā. Ceturtdaļfināla cīņas Latvijas bokseri aizvada šovakar.

Izmantotie resursi:
aiba.org

     [+] [-]

, 2008-04-09 15:43, pirms 16 gadiem
Morozovs tik aatri izstaajies

     [+] [-]

, 2008-04-09 21:57, pirms 16 gadiem
Mairis Briedis labaakais...neesmu gan redzeejis vinju ciinaamies boksa ringaa bet kikboksaa vinjam Latvijaa nav konkurentu-pat Polijas cempionu Latvijas atklaatajaa cempionaataa vinsh izsleedza paaris sekundees, bet tas peectam veel kaadas 2 minuutes lociijaas pa ringu...Igaunijas paarstaavis vispaar atteicaas iziet pat ringaa ar Mairi...Mairis bija galvas tiesu paaraaks par visiem pretiniekiem..bet nu cik zinaams vinsh arii eiropas un pasaules liimenii sitaas pa medaljaam-takaa domaaju ka arii boksaa vinjam vareetu iet tiiri labi-lai veicaas Mairi...