Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Bolotņiks: "Pieveikšu vienu "Top20" čali un atkal būšu elitē. Tā tas būs"

Rolands Eliņš

Bolotņiks: "Pieveikšu vienu "Top20" čali un atkal būšu elitē. Tā tas būs"
Ričards Bolotņiks. Foto: LNK/Boxing

Latvijas bokseris Ričards Bolotņiks joprojām uztur mērķi atvest uz mājām čempiona jostu, viņš pastāstīja sarunā ar portālu Sportacentrs.com, norādot, ka vēl nevēlas braukāt uz cīņām tāpat vien naudas pelnīšanas nolūkos. Bolotņiks vairs oficiāli nav "LNK Boxing" bokseris, taču abas puses uztur labas attiecības un turpina sadarbību, un viņš ir pārliecināts, ka ieguldītais darbs atmaksāsies ar drīzu atgriešanos pasaules boksa ranga augšpusē.

"Bija prieks decembrī pēc ilgāka pārtraukuma atkal aizvadīt cīņu savās mājās, Rīgā, paldies "LNK Boxing", ka noorganizēja šo cīņu," sacīja Ričards Bolotņiks, kurš 3. decembrī guva savas karjeras 20. uzvaru profesionālajā boksā (20-7-1). "Iespējams, ka arī šogad man būs cīņas Latvijā, bet konkrēti nekas vēl nav noteikts. Skatīsimies pēc iespējām."

Bolotņiks uzsvēra, ka viņam būtu vērtīgi aizvadīt tagad dažas cīņas Latvijā, lai nostiprinātos uz uzvaru takas un atkal varētu mest izaicinājumu pussmagā svara boksa elites pārstāvjiem. Taču reizē viņš atzina, ka cīnīties viņš vēlas tikai pret patiešām nopietniem pretiniekiem.

"Ja es gribētu tagad pusgada laikā aizvadīt divas cīņas, lai tikai man būtu iespēja gūt vēl divas uzvaras vienalga pret ko, tad tas nebūtu grūti," sacīja Latvijas bokseris. "Taču vēlos turpināt savu izaugsmi, turpināt izsist savu vietu zem saules un vēl kaut ko sasniegt. Turklāt jebkura cīņa nāk arī ar saviem izdevumiem - ja aicini pretinieku pie sevis, tad jāskatās, kurš un kā viņam samaksās, pašam jāmeklē sparinga partneri utml. Tāpēc vēlos, lai nākamā cīņa būtu sportiski vērtīga, nevis vienkārši, lai varētu pateikt "man bija cīņa"."

Pirms deviņiem mēnešiem Bolotņiks piedalījās Kanelo Alvaresa lielajā cīņu šovā Meksikā, spēkojoties ar bijušo pasaules čempionu Oleksandru Gvozdiku. Tas notika pēc viņa uzvaras "Golden Contract" turnīrā un pēdējā brīdī izjukušās cīņas pret Kreigu Ričardsu, un britu promouteri no "Matchroom Boxing" šīs nenotikušās cīņas vietā Bolotņikam piedāvāja iespēju cīnīties pret Gvozdiku. Bolotņikam iepriekš arī bija ilgstoša sadarbība ar "LNK Boxing", taču tā tagad beigusies.

"Esmu palicis pats ar treneri," sacīja Bolotņiks. "LNK izvēlējās savu nākotni pavērst citā virzienā un tagad vairs neplāno tik bieži rīkot cīņu šovus. Mums gan paliek labas attiecības, vienmēr esmu gatavs palīdzēt, ja kādam vajag sparinga partneri vai tamlīdzīgi, tāpat arī es joprojām varētu piedalīties viņu nākamajos cīņu šovos. Kaut kas par gada otro pusi tiek runāts, bet nu tas vēl pārāk tālu, lai tagad konkrēti piesauktu."

Šobrīd Bolotņiks turpina uzturēt sevi cīņas gatavībā, taču atzīst, ka piedāvājumi no ārzemēm pārsvarā ir tādi, kas atstāj maz laika sagatavoties konkrētai cīņai. "Principā visu laiku turu sevi tuvumā cīņas svaram," viņš pasmaidīja. "Ja nu pēkšņi uzrodas kāds labs ātrs variants, lai tad nevajadzētu atteikt. Taču pagaidām tie piedāvājumi ir tādi, kuriem grūti piekrist. Šeit pat nav runa par finansiālajiem nosacījumiem, bet gan par to, kad tie tiek saņemti - ja piedāvā aizvadīt cīņu ārzemēs pēc 3-4 nedēļām, tad nevar tai sagatavoties pēc pilnas programmas."

"Savukārt braukāt uz cīņām pēc naudas - to es vēl negribu, tas vēl nav mans laiks," Bolotņiks pārliecināti teica. "Nebaidos no neviena un no cīņas nekad neesmu vairījies, taču trīs nedēļas, lai sagatavotos konkrētai cīņai - tas mazina iespējas uz uzvaru. Negribu būt "journeyman", kurš vienkārši braukā uz cīņām braukāšanas pēc. Man vēl ir lielas sportiskās ambīcijas. Es vēl vēlos piepildīt savu lielo mērķi un atvest ģimenei un trenerim čempiona jostu."

Pasaules boksa rangā savā svara kategorijā "BoxRec" portālā Bolotņiks, kurš vēl nesen bija vienas uzvaras attālumā no titulcīņas, šobrīd atkāpies uz 66. vietu, un decembrī gūtā uzvara pār čehu Bezvodu, kurš rangā ir 359. vietā, šeit lielus ieguvumus nenesa.

"Zin ko, es šeit atceros laikus, kad braucu uz pirmajām cīņām ārzemēs, zaudēju un par rangu vispār nedomāju," teica Bolotņiks. "Pēc tam pat ar vairākiem zaudējumiem savā bilancē es tāpat izsitu savu vietu boksa elitē, "BoxRec" rangā biju ticis līdz "Top20", ilgstoši biju izlikts WBA pasaules rangā, kur sasniedzu, šķiet, pat trešo vietu, un tāpat arī manā rēķinā ir Eiropas čempiona josta. Iepriekšējos piecos gados mani vienīgie zaudējumi bijuši pret tādiem vīriem kā Džošua Buatsi un Oleksandrs Gvozdiks (attiecīgi 4. un 5. vieta pasaules rangā - aut.p.). Līdz ar to nē, nesatraucos, ka šobrīd pasaules rangā esmu kaut kur zemāk nekā biju, jo ļoti labi zinu - tikšu pie cīņas pret "Top20" čali, pieveikšu viņu un atgriezīšos augšā. Tā tas būs."

  +4 [+] [-]

, 2024-02-09 14:06, pirms 3 mēnešiem
tu jau pieveici vienu top 20 chali, daani nielsenu. tikai kaa pa nelaimi uzvaru iedeva nevis tev, bet vinjam ........ vajag konkreetu KO, lai tiesneshiem nav iespeeju izlemt tavaa vietaa, kam uzvareet

  +2 [+] [-]

, 2024-02-09 14:21, pirms 3 mēnešiem
kevins1805 rakstīja: tu jau pieveici vienu top 20 chali, daani nielsenu. tikai kaa pa nelaimi uzvaru iedeva nevis tev, bet vinjam ........ vajag konkreetu KO, lai tiesneshiem nav iespeeju izlemt tavaa vietaa, kam uzvareet
toreiz konkrēti Ričiju apzaga!

     [+] [-]

, 2024-02-09 15:46, pirms 3 mēnešiem
Treneri vajag citu! Meksikā uzskatu ka kājas un defensive kustības nebija strādātas. Un augstā līmenī visiem aizsardzība ir laba, ne tikai sitiens!

     [+] [-]

, 2024-02-09 20:20, pirms 3 mēnešiem
Pilnīgi piekrītu par trenera maiņu. Citādi neizbēgami krīt 5-11 roundā, jo par daudz sitienus izēdis jau ir.