Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Koteļņiks nosargā titulu

Jānis Pārums

Koteļņiks nosargā titulu
Andrijs Koteļņiks (pa labi) uzbrūk
Foto: AP

Vakar ukraiņu bokseris, pasaules čempions WBA versijā svara kategorijā līdz 63.5 kilogramiem Andrijs Koteļņijs nosargāja savu titulu, smagā 12 raundu cīņā pēc punktiem pieveicot argentīnieti Markusu Renē Maidanu.

Kā jau bija gaidāms, cīņa izvērtās ļoti spraiga. Maidana pirmo cīņas pusi aizvadīja ļoti veiksmīgi, pārsitot arī ukrainim degunu, taču tas viņam nedeva papildu pārsvaru šajā cīņā. Koteļņiks turklāt spēja saņemties un izlīdzināt cīņas gaitu, nodrošinot sīvu galotni un neprognozējamu iznākumu.

Cīņai beidzoties tiesnešu domas dalījās – divi tiesneši atdeva uzvaru Koteļņikam (115:114, 115:113), bet viens uzskatīja, ka labāks šajā cīņā bijis Maidana (115:113). Līdz ar to ukrainim izdevās nosargāt savu titulu un sagādāt argentīnietim pirmo zaudējumu karjerā pēc 26 uzvaru sērijas (26-1, 25KO). Koteļņiks savukārt izcīnīja 31 uzvaru 34 cīņās (31-2-1, 13KO).

Pēc cīņas Koteļņiks atzina, ka viņam nav klājies viegli un viņa oponentu gaida veiksmīga nākotne: "Man bija ļoti spēcīgs pretinieks. Viņš ir labs, jauns un talantīgs bokseris."

Citā cīņā, kas notika turpat Rostokā, krievu smagā svara bokseris Deniss Boicovs otrajā raundā nokautēja Izraelu Karlosu Garsiju, izcīnot savu 24 uzvaru profesionālā boksera karjerā (24-0, 19KO).

Izmantotie resursi:
sportingnews.com
boxrec.com