Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Noslēdzies boksa turnīrs "Riga Open"

Noslēdzies boksa turnīrs "Riga Open"
Dmitrijs Šostaks
Foto: LBF

Šodien ar finālcīņām desmit svara kategorijās noslēdzās starptautiskais boksa turnīrs "Riga Open". Latvijas bokseri guva panākumus astoņām no desmit svara kategorijām, portālu eSports.lv informēja Latvijas boksa federācijas ģenerālsekretārs Genādijs Glazkovs.

Visvairāk dalībnieku bija svara kategorijās līdz 64kg (8), līdz 69kg (7) un līdz 75kg (8), tiesa kopējais dalībnieku skaits bija mazāks nekā pērn (šogad 46, pērn - 60).

Vairāki uzvarētāji savā īpašumā ieguva savulaik populāru un veiksmīgu Latvijas bokseru piemiņas kausus.

Svara kategorijā līdz 60 kilogramiem finālcīņā pārspējot Andreju Podusovu, Arnolda Knīša kausu izcīnīja Valentīns Morozovs. Aloiza Tumiņa vārdā nosauktais kauss gan aizceļoja uz Norvēģiju, jo Iļja Žilinskis (līdz 64kg) piekāpās norvēģim Aleksandram Jakobsonam.

Svara kategorijā līdz 69 kilogramiem pērn izcīnīto titulu nosargāja Dmitrijs Šostaks, kurš jau pirmdien dosies uz Maskavu, lai piedalītos pasaules kausa (PK) izcīņā. Otrs pasaules kausa dalībnieks, Eiropas čempionāta bronzas medaļas ieguvējs Nikolajs Grišuņins (svara kat. līdz 81kg) "Riga Open" turnīrā nepiedalījās.

Labākais juniors Eduards Gutmans izcīnīja Edgara Girgensona kausu.

Boksa turnīra "Riga Open" uzvarētāji

Svara kat.BokserisKlubs/ValstsKauss
51kgAigars GolubovsSidnejs 2000/Latvija-
54kgDmitrijs GutmansSidnejs 2000/Latvija-
57kgArtjoms RamlavsSidnejs 2000/Latvija-
60kgValentīns MorozovsOlimps/LatvijaA. Knīša kauss
64kgAleksandrs JakobsonsNorvēģijaA. Tumiņa kauss
69kgDmitrijs ŠostaksDaugava/Latvija-
75kgJānis StarostnieksSidnejs 2000/Latvija-
81kgAinars KarlsonsIgaunija-
91kgEduards KrasņevičsSidnejs 2000/LatvijaE. Girgensona kauss
91kg+Sandris LapacinskisSidnejs 2000/Latvija-

, 2008-12-08 09:52, pirms 15 gadiem
Kad reiz šis krievu pasākums kļūs LATVISKS, neatkarīgā valstī dzīvojam teju 20 gadus, bet šeit viss notiek krieviski un ar krieviem. Kad būs Boksa (cīņu) klubi Rīgā kur mani bērni varēs trenēties latviešu valodā un latviskā vidē, jo necelsies man roka laist bērnu skolā kur viss ir slāviskā garā un trīsstāvīgie birst kā no pārpilnības raga.
, 2008-12-08 10:48, pirms 15 gadiem
padomju gadi ir beigushies. Treneri komuniceee arii latvieshu valodaaa, taa ka nevajag. Bet ja beernam luupa raustaas ja vinjam kko stingraak pasaka, tad bokss varbuut nebuus prieksh vinja!
, 2008-12-08 11:28, pirms 15 gadiem
sebs rakstīja: Kad reiz šis krievu pasākums kļūs LATVISKS, neatkarīgā valstī dzīvojam teju 20 gadus, bet šeit viss notiek krieviski un ar krieviem. Kad būs Boksa (cīņu) klubi Rīgā kur mani bērni varēs trenēties latviešu valodā un latviskā vidē, jo necelsies man roka laist bērnu skolā kur viss ir slāviskā garā un trīsstāvīgie birst kā no pārpilnības raga.
kas tad tev tā sasāpējis. būtu letiņi spējīgi kaut ko cīņu sportā sasniegt (ok, ir izņēmumi) un ķlūt par labiem trenerien, tad būtu savādāk. tā ka nevajag te gaudot
, 2008-12-08 14:06, pirms 15 gadiem
Bet mēs latvieši varam būt lepni ka mums ir tāds Jānis Starostnieks, svara kategorijā līdz 75kg viņs ir čempions!!!!
Esmu dzirdējis ka arī ikdienā šis čalis esot erudīts tips, viņš ar labiem panākumiem startējot dažadās erudīcijas spēlēs!
, 2008-12-08 15:00, pirms 15 gadiem
arhīvs rakstīja: Bet mēs latvieši varam būt lepni ka mums ir tāds Jānis Starostnieks, svara kategorijā līdz 75kg viņs ir čempions!!!!
Esmu dzirdējis ka arī ikdienā šis čalis esot erudīts tips, viņš ar labiem panākumiem startējot dažadās erudīcijas spēlēs!
Es uzskatu, ka mēs, latvieši, varam būt lepni arī ar krievu tautības bokseru no Latvijas panākumiem.
, 2008-12-08 23:09, pirms 15 gadiem
sebs rakstīja: Kad reiz šis krievu pasākums kļūs LATVISKS, neatkarīgā valstī dzīvojam teju 20 gadus, bet šeit viss notiek krieviski un ar krieviem. Kad būs Boksa (cīņu) klubi Rīgā kur mani bērni varēs trenēties latviešu valodā un latviskā vidē, jo necelsies man roka laist bērnu skolā kur viss ir slāviskā garā un trīsstāvīgie birst kā no pārpilnības raga.
Arī tad, kad vairāk letiņu sāks mācīties šo cīņu, šis sports kļūs latviskāks. Pagaidām izskatās, ka esam pārāk mīksti, jo pārsvarā treniņos ir cittautieši. Mūsējie pagaidām varen braši trin klaviatūru.

Ja kāds vēlas apgūt boksu pie latviešu trenera, var doties uz RTU pie cienījamā Jāņa Muižnieka.
, 2008-12-09 11:03, pirms 15 gadiem
Hei, a kāds nezin, kur tam klubam "Sidnejs 2000" notiek treniņi?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Oleksandrs Usiks cīņā pret Taisonu Fjūriju. Foto: AP/Scanpix
74

Usiks pieveic Fjūriju un kļūst par neapstrīdēto pasaules čempionu

Cīņā par neapstrīdētā čempiona titulu boksa smagsvaros Oleksandrs Usiks pēc punktiem pieveica Taisonu Fjūriju, kļūstot par pirmo visu četru vadošo boksa organizāciju čempionu smagsvaros.
Džeijs Opetaija un Mairis Briedis. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix
153

Briedis pēc punktiem piekāpjas Opetaijam cīņā par IBF čempiona titulu

Cīņā par IBF pasaules čempiona jostu pirmā smagā svara kategorijā Mairis Briedis pēc punktiem piekāpās Austrālijas bokserim Džeijam Opetaijam, piedaloties Fjūrija-Usika cīņu vakarā Saūda Arābijā.
Taisons Fjūrijs un Oleksandrs Usiks. Foto: Top Rank
135

Šovakar grandu cīņa Usiks pret Fjūriju, kā arī Briedis pret Opetaiju

Saūda Arābijā norisināsies viena no 21. gadsimta gaidītākajām un lielākajām cīņām - par visiem pasaules čempiona tituliem smagsvaros cīnīsies Ukrainas boksa zvaigzne Oleksandrs Usiks un britu bokseris Taisons Fjūrijs. Šīs cīņas sākums paredzēts ap plkst. 1.00 pēc Latvijas laika, un tiešraidi piedāvās DAZN platforma. Savukārt ap pusnakti šajā cīņu vakarā ringā dosies Mairis Briedis un Džeijs Opetaija cīņā par IBF čempiona jostu pirmā smagā svara kategorijā.