Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Talantīgā boksere Rozentāle minimāli piekāpjas cīņā par 18 gadīgo EČ pjedestālu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Talantīgā boksere Rozentāle minimāli piekāpjas cīņā par 18 gadīgo EČ pjedestālu
Beatrise Rozentāle (centrā) un Jekaterina Marčenko (pa labi). Foto: Latvian Boxing Federation

Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā turpinās Eiropas jauniešu čempionāts boksā, kur sacenšas meitenes vecumā no 17 līdz 18 gadiem. Latvijas boksere Jekaterina Marčenko atteicās no ceturtdaļfināla, savukārt mūsu debitante Beatrise Rozentāle šodien minimāli piekāpās somietei Evelīnai Taimi un netika pusfinālā, kas nodrošinātu vietu uz pjedestāla.

60 kilogramu ceturtdaļfinālā LSPA pirmkursniece Jekaterina Marčenko tomēr nepiedalījās - bija jācīnās pret nīderlandieti Husni Kalisiru, taču mačs nenotika, jo Latvijas pārstāve jau laicīgi bija atteikusies.

64 kilogramu ceturtdaļfinālā Beatrise Rozentāle ieradās ar milzu "LAT" uz muguras un tādā kā pelcepurītē, kas drīz tika paslēpta zem ķiveres.

Pirmā raunda sākumā iniciatīvu uzņēmās somiete Evelīna Taimi, taču otrajā pusē mūsējā krietni aktivizējās un pat divas reizes piespieda pretinieci pie trosēm. Otrajā raundā latviete turpināja būt labāka "dancotāja", taču Usikam raksturīgās kombinācijas īsti nesanāca, tikmēr pieredzējušākā pretiniece darbojās pragmatiski un vismaz trīs reizes akcentēti trāpīja, savukārt nogriežņa izskaņā Beatrise somieti pārsteidza ar sava veida krusu, kas gan neradīja būtiskus postījumus. Trešajā raundā mūsējai vajadzēja noformēt pārsvaru, taču ieceru precizitāte joprojām piekliboja. Pēc mača noslēguma atlika vien gaidīt, kā pieci tiesneši savā verdiktā izsvērs sitienu kvantitāti un kvalitāti.

Beatrise Rozentāle - Evelīna Taimi 2-3 (28:29, 30:27, 28:29, 29:28, 27:30). Tiesneši lēma, ka pirmajā raundā mazliet labāka bija latviete, otrajā - somiete, bet trešajā - atkal somiete. Līdz ar to mūsu sportiste tika klasificēta piektajā vietā.

Atgādinām, ka 2016. gadā Jekaterina Marčenko kļuva par pirmo Latvijas meiteni, kura piedalījusies boksa Eiropas čempionātā juniorēm, bet gadu vēlāk tajās sacensībās izcīnīja bronzu, tiekot pie pirmā lielā sasnieguma Latvijas sieviešu boksa vēsturē. Savukārt viņas sasniegumu pērn atkārtoja Viktorija Siļķe, izcīnot Eiropas junioru čempionāta bronzas medaļu. Beatrise Rozentāle tagad ir šādu sacensību debitante.

Izmantotie resursi:
bgboxing.org