Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

12. februārī Rīgā: Vilcāna nākamā cīņa un Gevors pret Kalengu par WBC sudraba jostu

Rolands Eliņš

12. februārī Rīgā: Vilcāna nākamā cīņa un Gevors pret Kalengu par WBC sudraba jostu
Ralfs Vilcāns. Foto: Oliver Schwandt

"LNK Boxing" sadarbībā ar "Probellum" izziņojusi cīņu šovu 12. februārī Rīgā, kura galvenās cīņas būs Ralfa Vilcāna debija otrajā vidējā svarā, cīnoties pret vācieti Timo Rostu, un pazīstamo krūzeru Noela Gevora un Juri Kalengas cīņa par WBC sudraba jostu.

Ralfs Vilcāns (12-0) 12. februārī Rīgā, "Studio 69" notiekošajā cīņu šovā stāsies pretim Vācijas bokserim Timo Rostam. Šī cīņa būs otrajā vidējā svarā, kur Vilcāns cīnīsies pirmoreiz, un tās likme būs IBA starpkontinentālais čempiona tituls.

Vilcāns savu iepriekšējo cīņu aizvadīja maijā, kad Serbijā izcīnīja lielisku uzvaru pār vācieti Niku Hanigu un ieguva daudz prestižāko WBC starptautiskā čempiona jostu. Bija paredzēts, ka rudenī viņš to aizstāvēs, taču plānus izjauca slimība, un Vilcāns no WBC jostas pussmagajā svarā atteicās, pārejot svara kategoriju zemāk.

Vilcānam pretim stāsies pieklājīga līmeņa Vācijas bokseris Timo Rosts (12-1), kurš savas karjeras vienīgo zaudējumu cieta pirms gada, kad desmit raundu cīņā pēc punktiem piekāpās savam tautietim Fēliksam Šturmam. Šturms šobrīd "BoxRec" rangā pussmagajā svarā izlikts 32. vietā pasaulē, kamēr Rosts otrā vidējā svara kategorijā ir 108. vietā pasaulē.

Reizē ar Vilcāna cīņu "LNK Boxing" informē, ka 12. februāra vakarā ringā dosies vairāki citi Latvijas bokseri - Rozentāls, Volkovs, Bulmeistars, Špīss, Marčenko un Veisbergs. Viņu pretinieki pagaidām nav nosaukti.

Toties ir izziņota vakara otrā galvenā cīņa, kas būs Latvijas boksam reti augsta līmeņa ārzemnieku tikšanās. Maira Brieža bijušais pretinieks Supersērijā Noels Gevors spēkosies ar Kongo DR bokseri Juri Kalengu, un šīs cīņas likme būs WBC sudraba josta, kas iepriekš piederēja Briedim.

Vāciju pārstāvošais armēnis Gevors (25-2) savā karjerā zaudējis tikai visaugstākā līmeņa bokseriem - Briedim un Kšištofam Vlodarčikam. Viņš vienu cīņu Rīgā jau aizvadījis, 2019. gadā piedaloties Brieža-Glovacka "undercard". 2021. gadā Gevoram cīņas nav bijis, taču pirms tam viņš tika vērtēts kā stabils "Top20" krūzeru divīzijas bokseris.

Gevoram pretim stāsies Kalenga (27-6), kura rēķinā ir cīņas pret vairākiem augsta līmeņa bokseriem, tiesa, pārsvarā lielajās cīņās zaudējot. Kalenga ir cīnījies pret Dmitriju Ļebedevu, Junjelu Dortikosu, Mateušu Masterņaku, Kevinu Lerenu un Mihalu Cešlau, turklāt jāatzīmē, ka vienu zaudējumu Kalengam sarūpēja arī Latvijas bokseris Artūrs Kuļikauskis - 2013. Rīgā Kuļikauskis uzvarēja pēc punktiem, gūstot savas karjeras lielāko panākumu.

Kalenga "BoxRec" rangā krūzeros ieņem 27. vietu pasaulē.

     [+] [-]

, 2022-01-07 19:09, pirms 2 gadiem
"Reizē ar Vilcāna cīņu "LNK Boxing" informē, ka 12. februāra vakarā ringā dosies vairāki citi Latvijas bokseri - Rozentāls, Volkovs, Bulmeistars, Špīss, Marčenko un Veisbergs. Viņu pretinieki pagaidām nav nosaukti."

Un ar tiem pretiniekiem, kuri vēl nav nosaukti, ringā būs pavisam daudz cilvēku