Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Gvozdiks: "Cīņa pret Bolotņiku ir iespēja pasaulei parādīt, ka vēl eksistēju"

Rolands Eliņš

Gvozdiks: "Cīņa pret Bolotņiku ir iespēja pasaulei parādīt, ka vēl eksistēju"
Oleksandrs Gvozdiks. Foto: AP/Scanpix

Bijušais pasaules čempions pussmagajā svarā Oleksandrs Gvozdiks intervijā "ProBoxTV" raksturoja savu maija sākumā gaidāmo cīņu pret Latvijas bokseri Ričardu Bolotņiku, atzīmējot latvieti kā nopietnu pretinieku, kura bilance neizsaka visu stāstu.

Oleksandrs Gvozdiks būs titulētākais Ričarda Bolotņika pretinieks viņa līdzšinējā karjerā. Gvozdiks 2018. gadā ieguva WBC pasaules čempiona titulu, ko pēc tam vienreiz sekmīgi aizstāvēja, taču zaudēja 2019. gadā pret neapturamo Arturu Beterbijevu. Pēc tam Gvozdiks beidza karjeru, ko šī gada sākumā atsāka ar jaunu komandu.

"Šobrīd esmu Edija Reinoso (Kanelo Alvaresa menedžeris) komandā, sadarbojamies, taču būtībā esmu brīvais aģents," intervijā sacīja Gvozdiks. "Viņš man noorganizēja šo cīņu, kuru veidos "Matchroom" un Edijs Hērns, taču man pašam ar Hērnu nekādas saistības nav."

Ar Hērnu saistība toties ir Ričardam Bolotņikam, kuram bija paredzētas jau divas cīņas pret Hērna bokseri Kreigu Ričardsu, taču abas reizes pretinieks no cīņas gandrīz vai pēdējā brīdī atteicās savainojuma dēļ. Kā Bolotņiks iepriekš norādīja mūsu portālam, tad tikai loģiski, ka Hērns, jūtot savu atbildību par situāciju, pacenties, lai izkārtotu kaut ko citu vietā. Līdz ar to tika noorganizēta gan Gvozdikam, gan Bolotņikam nepieciešama cīņa 6. maijā, turklāt uz ļoti lielas skatuves, proti, Kanelo Alvaresa cīņas vakarā.

"Šī cīņa man būs lieliska iespēja iespēja parādīt pasaulei, ka es joprojām eksistēju," teica Gvozdiks. "Esmu priecīgs, ka varēšu piedalīties augsta līmeņa cīņu šovā. Runā, ka klātienē to vēros 80 tūkstoši cilvēku. Man un Bolotņikam būs vakara trešā galvenā cīņa."

"Es šo cīņu uztveru ļoti nopietni," teica Ukrainas bokseris. "Pirmkārt, nevajag skatīties uz Bolotņika bilanci. Viņam ir seši zaudējumi, taču viņš sāka boksēt tikai pirms kādiem 10 gadiem. Dzirdēju, ka viņš vispirms spēlēja hokeju. Bolotņikam trīs zaudējumi ir no paša karjeras sākuma, taču viņš arī ātri ieleca labā līmenī. Viņš arī joprojām attīstās un savā iepriekšējā cīņā pieveica labu pretinieku. Es gatavojos patiešām sīkstai cīņai, viņš ir solīds pretinieks."

35 gadus vecais Gvozdiks izteicis savu mērķi atgūt pasaules čempiona titulu šajā svara kategorijā, un cīņa pret Bolotņiku arī viņam būs pirmais īstais pārbaudījums pēc karjeras atsākšanas. Iepriekš februārī viņš sešu raundu cīņā pēc punktiem pieveica pasaules ranga trešā simtnieka cīkstoni Hosue Obando.

Izmantotie resursi:
https://proboxtv.com/news/oleksandr...