Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Ja Golovkins zaudēs Muratam, Kanelo pēc Bivola tēmēs Beterbijeva-Smita virzienā

Rolands Eliņš

Ja Golovkins zaudēs Muratam, Kanelo pēc Bivola tēmēs Beterbijeva-Smita virzienā
Genādijs Golovkins. Foto: AFP/Scanpix

Nedēļas nogalē Kazahstānas bokseris Genādijs Golovkins Japānā cīnīsies pret Rjotu Muratu, un šai cīņai būs tālejošas sekas. Ja Golovkins uzvarēs, viņš rudenī varēs mēģināt revanšēties Saulam Alvaresam, bet, ja viņš zaudēs, Kanelo komanda lūkosies cita pussmagā svara čempiona virzienā.

Nu jau vairākus gadus par pasaules lielāko boksa superzvaigzni uzskatāms Sauls "Kanelo" Alvaress, kurš tagad noslēdzis vienošanos uzreiz par divām nākamajām cīņām. Vispirms viņš septītajā maijā cīnīsies pret pussmagā svara WBA čempionu Dmitrijs Bivolu, bet pēc tam rudenī piedāvās triloģijas noslēdzošo cīņu pret Genādiju Golovkinu, kas solās būt rudens lielākā boksa cīņa pasaulē.

Šajā plānā gan vēl ir vairāki nezināmie, sākot jau ar Golovkinu. Viņam šajā nedēļas nogalē Japānā paredzēta cīņa pret Rjotu Muratu par WBA un IBF čempiona tituliem vidējā svara kategorijā.

"Golovkina sakarā mēs vispirms vēlamies redzēt, ko viņš parādīs pret Muratu," intervijā sacīja Kanelo treneris Edijs Reinoso. "Ir cīkstoņi, kuri vienas cīņas laikā var kļūt par veciem vīriem, un ir arī tādi, kuri tikai pēc 40 gadu vecuma aizvada savas labākās cīņas. Tagad mēs to nezinām, un mums jāskatās, kā Golovkins izskatisies pret Muratu. Šī cīņa sniegs priekšstatu par to, ko Golovkins varētu likt pretim Kanelo."

Ja Golovkins cietīs zaudējumu vai arī gūs traumu, tad Kanelo komanda savu uzmanību pievērsīs 18. jūnija pussmagā svara titulu apvienošanas cīņai starp Arturu Beterbijevu un Džo Smitu. Kanelo tādā gadījumā izaicinās šīs cīņas uzvarētāju uz cīņu rudenī.

Reinoso uzsvēra, ka iespējamā cīņa pret pussmagajā svarā dominējošo Beterbijevu jebkurā gadījumā būs Kanelo domās, taču pagaidām par to pāragri runāt, jo vispirms gaidāms bīstamais pārbaudījums pret Bivolu, un, ja Kanelo neizdosies pieveikt augstāku svara klasi pārstāvošo čempionu, tad liela daļa iepriekš noslēgto līgumu un plānu būs jāmaina.

Izmantotie resursi:
https://www.boxingscene.com/team-ca...