Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Jūbenks ar četriem nokdauniem sakauj Viljamsu, droša uzvara arī Tūrmanam

Rolands Eliņš

Jūbenks ar četriem nokdauniem sakauj Viljamsu, droša uzvara arī Tūrmanam
Kriss Jūbenks jaunākais. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix

Šonakt Lasvegasā ASV bokseris Kīts Tūrmans pēc punktiem ļoti pārliecinoši pieveica Mario Bariosu, atgriežoties ringā pirmoreiz kopš 2019. gada zaudējuma Menijam Pakjao. Savukārt sestdienas vakarā Kārdifā brits Kriss Jūbenks izcēlās ar četriem nokdauniem pret Līemu Viljamsu, taču pie nokauta netika un uzvarēja pēc punktiem.

Kriss Jūbenks (32-2), kurš iepriekš iekļuva Supersērijas pusfinālā otrā vidējā svara kategorijā, tagad aizvadīja cīņu vidējā svara kategorijā pret Līemu Viljamsu (23-4-1). Šī bija gada pirmā lielā boksa cīņa Lielbritānijā, un tā notika bez čempionu titulu likmēm, taču tāpat piesaistīja plašu uzmanību.

Jūbenks, kurš pēc līguma pārtraukšanas ar Ediju Hērnu tagad sadarbojas ar Kalles Zauerlanda aģentūru, un Viljamss, kurš savā iepriekšējā cīņā par WBO čempiona titulu piekāpās Demetriusam Andradem, bija sarīkojuši nokaitētu pirmscīņas atmosfēru, aizejot pat līdz nāves draudiem (par kuriem Viljamsam tagad draud Britu Boksa asociācijas disciplinārsods).

Jūbenks cīņas sākumā dominēja un nosūtīja pretinieku nokdaunā pirmajā, otrajā un ceturtajā raundā. Viljamss tomēr atguvās, izskatījās, ka arī Jūbenks pats vairs tik augstu tempu neuztur. 11. raundā Jūbenks vēlreiz nosūtīja Viljamsu nokdaunā, taču pie nokauta tā arī netika. Jūbenka uzvara pēc punktiem gan bija ļoti droša (116:109, 116:108, 117:109).

Pēc cīņas beigām Jūbenks izaicinoši izbaudīja vietējo Velsas līdzjutēju izsvilpšanu, kā arī intervijā norādīja, ka apzināti nevēlējies ātru nokautu, bet gan "apstrādāt" Viljamsu visas cīņas garumā.

Savukārt vēlāk Lasvegasā norisinājās pusvidējā svara kategorijas cīņa starp Kītu Tūrmanu (30-1), bijušo WBA pasaules čempionu, kurš savu titulu zaudēja cīņā pret leģendāro Meniju Pakjao (ar tiesnešu dalītu lēmumu), un Mario Bariosu, kurš bija WBA čempions vienu svara kategoriju zemāk, taču savu titulu zaudēja pirms pusgada pret Džervontu Deivisu.

Šī cīņa lielāku uzmanību piesaistīja nevis ar savu sportisko interesi, bet gan ar promouteru izvēlēto cenu par cīņas tiešraidi, proti, ASV teritorijā cīņas tiešraides iegāda bija 80 dolāru vērtībā, vienā līmenī ar boksa lielāko zvaigžņu cīņām. Turklāt nekādi nebija noslēpjams fakts, ka Tūrmanam šī bija atgriešanās ringā pēc divu gadu pārtraukumu, kā arī, ka abi bokseri savā iepriekšējā cīņā bija zaudējuši.

Arī pati cīņa neizrādījās nekāda boksa paraugstunda, lai gan jaunākais un garākais Barioss prata sarūpēt savam pretiniekam grūtas dienas, liekot viņam daudz laika pavadīt, izvairoties no Bariosa. Taču pēc punktiem Tūrmana uzvara sanāca pārliecinoša (118:110, 118:110 un 117:111).