Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Zutis: "Biju nobriedis beigt karjeru, bet tad sapratu, ka bez boksa salūzīšu"

Rolands Eliņš

Zutis: "Biju nobriedis beigt karjeru, bet tad sapratu, ka bez boksa salūzīšu"
Kristaps Zutis. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing

17. februārī boksa cīņu aizvadīs Kristaps Zutis, piedaloties "King of Kings World Series" cīņu šovā Rīgā, kur Zuša revanša cīņa pret poli Janu Pelaku būs vakara galvenais notikums. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com Zutis pastāstīja, ka iepriekšējo cīņu pret Pelaku aizvadījis ar slimību, taču tagad ir ļoti noskaņots gūt revanšu.

"17. februāra vakarā cīņu sporta līdzjutējus sagaida vairākas aizraujošas cīņas, arī neskaitot manējo," par gaidāmo cīņu šovu teica Kristaps Zutis. "Es pats savai cīņai gatavojos ļoti nopietni, esmu ļoti noskaņojies. Aizvadīti smagi treniņi un sparingi, ieskaitot arī pret britu bokseri Skotu Forestu, kurš tagad ir Rīgā. Esmu drošs, ka būs lieliskas cīņas."

Pret Janu Pelaku Zutis cīnījās pirms pusgada Igaunijā, kad cīņa notika pēc kikboksa noteikumiem. Zutis zaudēja ar tehnisko nokautu, otrajā raundā neturpinot cīņu. Tagad atskatoties uz šo cīņu, Zutis atzina, ka pieņēmis muļķīgu lēmumu un nav ņēmis vērā savu saslimšanu, kuras dēļ būtu vajadzējis atteikties no dalības.

"Toreiz ringā kāpu pamatīgi saslimis. Biju aizbraucis uz Tallinu, jau pa ceļam nebija labākā sajūta, bet cīņas dienā kļuva pavisam slikti. Taču likās - nu kā es tagad atteikšos no cīņas, pievilšu visus," stāstīja Zutis. "Tagad skaidrs, ka jā, bija muļķīgi iziet uz cīņu, kad tev ir plaušu karsonis un spēka kaulos vispār nav. Tik fiziski slikti neatceros juties. Te gan var piebilst, ka Latvijas laikapstākļos rudenī neliela apaukstēšanās un šņaukāšanās jau ir normāla lieta, un tad sanāk cīņas aizvadīt ar nelielu slimību. Toreiz pret Pelaku gan nebija normāla situācija. Pats sapratu, ka biju idiots, kad izgāju uz cīņu, jo, lai aizietu līdz ringam, vajadzēja pie trenera pieturēties."

Tagad cīņa būs pēc boksa noteikumiem. Šādu variantu esot piedāvājuši cīņu šova organizatori, un Zutis nenoliedza, ka viņam šāda veida cīņās pieredze ir lielāka nekā 20 gadus vecajam pretiniekam, kurš vairāk darbojies kikboksā un MMA, kā arī muai tai cīņu sportā.

"Polis ir multifunkcionāls cīkstonis, viņam cīnīties ir asinīs," teica Zutis. "Manā nometnē nav nekādu ilūziju, ka tāpēc, ka cīņa tagad būs boksā, būs kaut kāda viegla pastaiga. Mums nav nekādas vieglprātības par šo cīņu, noskaņojos uz visiem 100%. Jā, es zinu savu statistiku un zinu, ka mana iepriekšējā oficiālā uzvara profesionālajā boksā paliek arvien tālākā pagātnē (2019. gadā pret Deniju Viljamsu)," teica Zutis, kura profesionālā boksa bilance ir 7-4-3. "Lielie sapņi par čempiona jostām un tituliem paliek arvien tālāki, es saprotu, kur esmu, bet šobrīd tas viss ir sekundāri. Godīgi pateikšu, ka šobrīd domāju tikai un vienīgi par cīņu pret Pelaku, visas manas domas ir par to, kā izcīnīt uzvaru 17. februārī."

17. februārī gan nemainīsies Zuša oficiālā statistika, jo šī cīņa netiek organizēta sadarbībā ar Latvijas Profesionālā boksa federāciju un attiecīgi paliks ārpus oficiālās ieskaites. Zutis skaidroja, ka tas tādēļ, ka "King of Kings" organizācija neliek uzsvaru uz boksu un nav vēlējusies papildu izmaksas cīņas sankcionēšanai. "Tad būtu jāpiesaista arī LPBF tiesneši, un nolēmām, ka manas vienas cīņas dēļ nav ko bojāt viņiem vakaru. Ja būtu vēl jaunajam Ričardam Zariņam cīņa, tad varbūt, bet nu viņš traumas dēļ šoreiz necīnīsies," paskaidroja Zutis.

Zutim šī cīņa būs pēdējā viņa pašreizējā līgumā ar "KOK Fights", taču sadarbība tikšot turpināta. Iepriekš novembrī viņam gan bija arī boksa cīņa "LNK Boxing" cīņu vakarā, kad Milans Volkovs laikus nepaspēja atgriezties Latvijā un viņa vietā cīņu pret čehu Jirži Švacinu piedāvāja Zutim.

"Ēdu hinkaļus, saņēmu zvanu, ka ir iespēja rītdien uzcīnīties," atcerējās Zutis. "Līdz cīņai bija mazāk nekā 24 stundas, man vēl svars bija jāpaspēj nomest, lai varētu cīnīties krūzeru kategorijā. Sanāca labs treniņš, pirmoreiz sešus raundus noboksēju. Cīņas rezultāts bija neizšķirts, taču tas nebija primārais - kā nekā, profesionālajā boksā mani lielie sapņi jau ir izsapņoti. Taču tā bija laba iespēja pārbaudīt pašam sevi. Neviens treneris gan milzīgā sajūsmā par šādu avantūru nebija, man pēc tam bija jāapsola savam fiziskās sagatavotības trenerim, ka vairs nekad bez viņa ziņas tā nedarīšu."

Zuša cīņa bija paredzēta vienā vakarā ar Taisona Fjūrija un Oleksandra Usiku cīņu vakaru Saūda Arābijā, kurā bija plānota arī Maira Brieža cīņa, taču Fjūrija savainojuma dēļ Saūda Arābijas šovs pārcelts. Tajā bija paredzēta arī uzbeku smagsvara Bahodira Jalolova cīņa, kurš pirms trim gadiem cīnījās pret Zuti un turpinājis savu ceļu uz augšu, iekrājot sev bilanci 14-0 un pietuvojoties pasaules elitei.

"Jalolovs bija pirmais, kurš man skaidri parādīja, ka pasaules lielajā boksā man nav, ko meklēt," paškritiski atzina Zutis. "Protams, skatos, kā attīstās viņa karjera, vienmēr interesanti pasekot, kas notiek ar bijušajiem pretiniekiem. Nav tā, ka es lepotos ar to zaudējumu Jalolovam, nebūt ne. Skaidrs, ka ir visādi apstākļi, kurus pirms un pēc cīņām ņem vērā, taču, kad izeju ringā, tad doma ir tikai uzvarēt, vienalga, kāda bijusi tava motivācija piekrist cīņai. Toreiz pret Jalolovu honorāram bija nozīme, jā, un tagad dzīvē pienācis posms, kad naudai ir arvien lielāka loma, taču ringā tas tāpat neko nenozīmē. Ringā tiek domāts tikai vienīgi par to, kā izcīnīt uzvaru."

33 gadus vecais Zutis noskaņojas no cīņu sporta vēl laiciņu neaiziet. Viņš pastāstīja, ka nākamā cīņa plānos jau ieskicēta, viņam ir plāni arī MMA sportā, un noslēgtais līgums ar "Optibet" ļauj koncentrēties uz treniņiem: "Vismaz tuvāko gadu vēl plānoju startēt. Noteikti, ka man būs vēl arī citas cīņas šogad."

Vārdu salikums "karjeras beigas" Zutim gan nav jaunums - viņš par smaidu neslēpj, ka publiski par karjeras beigām paziņojis jau divreiz, un abas iepriekšējās reizes nav piepildījušās. "Pēc 2023. gada jūnija cīņas Šveicē es patiešām domāju, ka dzīve mainīsies un ka likšu punktu. Taču tad sapratu, ka bez boksa pazudīšu un salūzīšu, un tad nu te mēs tagad esam, gaidot manu nākamo cīņu."

 +11 [+] [-]

, 2024-02-05 13:50, pirms 3 mēnešiem
Zutim ir bijusi boksa karjera? 😆

  +5 [+] [-]

, 2024-02-05 13:58, pirms 3 mēnešiem
Pēc kāda laika tāpat jābeidz būs tā karjera, lo tad ar to salūšanu darīs?

  +9 [+] [-]

, 2024-02-05 14:21, pirms 3 mēnešiem
Kāpēc kkāds mikrorajona bomārs tiek promotēts vairāk par, piemēram, Bolotņiku, kurš reāli arī ir bokseris?

 +14 [+] [-]

, 2024-02-05 14:21, pirms 3 mēnešiem
Ja Zutis ir vakara galvenā cīņa, tad tas daudz ko pasaka par pasākuma svaru un nopietnību.

  -1 [+] [-]

, 2024-02-05 14:53, pirms 3 mēnešiem
Nav ļaunuma bez labuma - Fjūrija trauma ļaus 17. februārī visu uzmanību veltīt Zuša cīņai pret poli.

  -1 [+] [-]

, 2024-02-05 15:05, pirms 3 mēnešiem
briedis jau līdzīgi boksā ienāca.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2024-02-05 16:01, pirms 3 mēnešiem
...taču izskaidrojiet kāds viņam,kurš viņu tuvāk zina,kas ir karjera un kas ir bokss...

  -1 [+] [-]

, 2024-02-05 16:11, pirms 3 mēnešiem
Zutis ir under, bet kotējas kā top.

  +2 [+] [-]

, 2024-02-05 16:42, pirms 3 mēnešiem
Vēl reiz atgādiniet, kas ir zutis un kāpēc par viņu raksta, vai viņš ir Rolanda čoms?

     [+] [-]

, 2024-02-05 16:45, pirms 3 mēnešiem
varonis rakstīja: briedis jau līdzīgi boksā ienāca.
Tu laikam joko? 😂😂😂
Kur tu saskati līdzības?! 😅😂

  +4 [+] [-]

, 2024-02-05 17:26, pirms 3 mēnešiem
Fjūrija promouteri nogulēja gadsimta iespēju. Savainoto čigānu varēja aizvietot ar citu zvaigzni no čigānu pilsētas! Zutiis atliktu malā hinkaļu bļodu, noslaucītu trekno muti, ātri sakravātu sporta somu un steigtos uz gadsimta cīņu. Un, kas zin, varbūt izdotos pieveikt pašu Usiku un mājās atvest čempiona jostu!

  +3 [+] [-]

, 2024-02-05 18:01, pirms 3 mēnešiem
izrādās ka šis ir bokseris!! man bija licies, ka vagonrūpnīcas skaidu pūtējs

     [+] [-]

, 2024-02-05 19:14, pirms 3 mēnešiem
Par kādu grants karjeru ir runa???

  -1 [+] [-]

, 2024-02-05 19:32, pirms 3 mēnešiem
Teicamā Ģēre rakstīja: Kāpēc kkāds mikrorajona bomārs tiek promotēts vairāk par, piemēram, Bolotņiku, kurš reāli arī ir bokseris?
Es teiktu, tas pats iemesls, kāpēc pasaules mērogā Briedis nekotējās. Aizmirstot politiku - Briedis bija top bokseris, bet kluss(līdz nesāka visu sūdu ar Polu) Ar Bolotņiku līdzīgi - klusu džeku promoutot daudz grūtāk kā bļauri.

  +2 [+] [-]

, 2024-02-05 20:25, pirms 3 mēnešiem
Zutis saprata, ka filmējories Mīla Kemperī, Ģimene Burkā u.c. šovos neko nenopelnīs...
tad nu piekrita par boksa maisu pastrādāt...

     [+] [-]

, 2024-02-05 22:23, pirms 3 mēnešiem
K.Z. protams ir arī normāli "biznesi" (iekavās ne tādēļ, ka būtu uz kripto/mārketinga balstīts vēzis), kuru kruķīšanai viņam nav vajadzīgs klaunoties kā "šovmenim", bet ko tur padarīt, ja cilvēks dara pirms domā

     [+] [-]

, 2024-02-05 22:41, pirms 3 mēnešiem
Gan jau drīz atnāks klauns aivo, kuram retais Latvijas boksa čampions neinteresē, bet gan jau šis pagrīdas plātīzeris pirmajā vietā.

     [+] [-]

, 2024-02-07 00:53, pirms 3 mēnešiem
Buutu palicis nobriedis

     [+] [-]

, 2024-02-07 19:27, pirms 3 mēnešiem
Nu zutis vienonizīmīgi ir boksa porziņģis, es pat teiktu, ka viņš uz starptautiskās boksa skatuves nostājas līdzās M. Taisonam, iespējams pat augstāk (jo uzvarēja to kurš uzvarējis Taisonu, tātad stiprāks par Taisonu) . Tas, ko viņš ir izdarījis Lv boksa labā nav izsakāms naudā.