Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

WBA: Čagajevam tituls jāaizstāv gada laikā

Jānis Pārums

WBA: Čagajevam tituls jāaizstāv gada laikā
N. Valujevs, R. Čagajevs un Dž. Ruizs
Foto: AP

Pasaules Boksa asociācija (WBA) devusi laiku pašreizējam pasaules čempiona titula īpašniekam smagajā svarā WBA versijā Ruslanam Čagajevam – viņam čempiona tituls jāaizstāv līdz 2009. gada 26. jūnijam.

eSports.lv jau ziņoja, ka vienā no treniņiem Čagajevs guva Ahileja cīpslas plīsumu. Ārsti paredz, ka veseļošanās periods ilgs pusgadu un ringā uzbeks varēs atgriezties tikai šī gada beigās. Tā bija jau otrā reize, kad tiek atcelts Čagajeva mačs – revanšs ar Krievijas pārstāvi Nikolaju Valujevu, kuram uzbeks pērn atņēma WBA titulu. Pirmo reizi cīņas atcelšanas iemesls bija Ruslana Čagajeva maija vidū iegūtā apaukstēšanās.

Toreiz paredzēto titulu cīņu no 31. maija pārcēla uz 5. jūliju, kas arī šoreiz čempiona veselības stāvokļa dēļ ir atcelta.

WBA paziņojusi, ka dod Čagajevam laiku līdz 2009. gada 26. jūnijam, lai aizstāvētu titulu. Tāpat organizācija atklājusi, ka par WBA pagaidu pasaules čempiona titulu cīnīsies Nikolajs Valujevs un Džons Ruizs. Ja Čagajevs nespēs aizstāvēt titulu līdz noteiktajam datumam, Valujeva – Ruiza cīņas uzvarētājs oficiāli kļūs par pasaules čempionu. Pēc boxrec.com datiem Ruizam nākamā cīņa paredzēta 2. augustā Puertoriko, tiesa, pretinieks vēl nav zināms.

Jāpiebilst, ka visi trīs iepriekš minētie bokseri ir cīnījušies savā starpā – 2005. gada decembrī Valujevs pēc punktiem uzvarēja Ruizu, kļūstot par pasaules čempionu, bet 2007. gada pavasarī piekāpjoties Čagajevam šo titulu zaudēja. Čagajevs arī ir cīnījies ar Ruizu un uzvarējis – tas notika 2006. gada novembrī.

Izmantotie resursi:
boxingscene.com
boxrec.com

  +1 [+] [-]

, 2008-07-03 23:34, pirms 16 gadiem
Sadziedēs kāju un aizstāvēs. Ļoti žēl, ka guva savainojumu - tā jau sestdien varētu redzēt Chagaev - Valuev revanša cīņu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja