Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Usiks: "Briesmīga sajūta, ka tavējie pie katra trokšņa iet slēpties pagrabā"

Rolands Eliņš

Usiks: "Briesmīga sajūta, ka tavējie pie katra trokšņa iet slēpties pagrabā"
Oleksandrs Usiks. Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks ieradies Čehijā, kur aizvadīs pirmo posmu savos treniņos pirms revanša cīņas pret Entoniju Džošua. Intervijā Čehijas boksa medijam Usiks pastāstīja, ka Krievijas iebrukuma sākumā vēlējies atgriezties mājās, taču pats ar ieroci šāvis nav.

"Kad devos uz Ukrainu, man vajadzēja braukt caur Poliju," savu lēmumu pēc karadarbības sākuma atgriezties mājās raksturoja Oleksandrs Usiks. "Pagāja diena, kamēr tiku līdz Kijivai. Pēc tam vēl divas dienas, kamēr sasniedzu savu ģimeni, un tad varēju nedaudz nomierināties."

Usiks tika aicināts intervijā paskaidrot, kāda tobrīd bijusi situācija viņa mājās: "Zinu, ka viņi bija šāvuši uz mūsu māju, ielauzušies pa vārtiem un dažus mūsu kaimiņus aizvilkuši līdzi. Taču es nezinu, kā tur izskatās šobrīd. Es vairs nevaru ar nevienu tur sazināties. "

"Taču tā ir briesmīga sajūta, kad tavējie pie katra trokšņa iet slēpties pagrabā," sacīja Usiks par Krievijas armijas gaisa uzlidojumiem un cita veida uzbrukumiem.

Pasaules čempionam smagsvaros tika vaicāts, ko viņš domā par Krievijas oficiālo nostāju, kas situāciju Ukrainā raksturo kā "īpašu militāro operāciju", Usiks esot smagi nokratījis galvu: "Esmu audzināts kā pareizticīgais, un man tika mācīts, lai es nenosodu citus. Taču man cilvēks, kurš atbalsta karu, ir šizofrēnisks un slims cilvēks."

Usiks arī apstiprināja, ka Ukrainā viņš pats ar ieroci šāvis nav, lai gan tika nofotografēts ar ieroci rokās un militārā apģērbā: "Man bija ierocis rokā, taču tas nenozīmēja, ka būtu to izmantojis."

Usiks uzsvēra, ka viņam nākamā cīņa būs ļoti īpaša. Savukārt uz jautājumu, ko viņš vēlētos pateikt Vladimiram Putinam, ja būtu iespēja viņu satikt, Usiks atbildēja, ka neko: "Es neesmu viņā ieinteresēts. Man nav nekā viņam sakāma."

Usika un Džošua cīņa paredzēta jūnijā, un tās izziņošana gaidāma tuvākajā laikā. Tiek vēstīts, ka tā norisināsies Londonā vai Saūda Arābijā.

Izmantotie resursi:
https://www.worldboxingnews.net/202...