Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Pārmaiņas pasaules un Eiropas boksa saimniecībā

Jānis Pārums

Pārmaiņas pasaules un Eiropas boksa saimniecībā
Humberts Furgoni (no labās)
Foto: EUBC

Janvāra vidū Spānijas galvaspilsētā Madridē norisinājās Eiropas boksa kongress. Tajā piedalījās 37 valstu pārstāvji, tostarp arī Latvijas. Mūsu valsti pārstāvēja Latvijas Boksa federācijas (LBF) goda prezidents Nils Žuravļovs.

Kongresā tika apspriesta un pieņemta jauna konstitūcija, izveidota Eiropas jaunā boksa struktūra, kuras nosaukums tagad ir Eiropas Boksa konfederācija (EUBC), kā arī apstiprināts EUBC izpildkomitejas sastāvs.

Par pirmo organizācijas prezidentu ievēlēts 56 gadus vecais doktors no Francijas Humberts Furgoni (ar 27 balsīm "par" un piecām "pret").

Nils Žuravļovs ievēlēts izpildkomitejas sastāvā, bet LBF ģenerālsekretārs Genādijs Glazkovs – treneru komisijā.

Amatieru bokss arī uzņēmis kursu uz profesionālā boksa pusi. Proti, Starptautiskās Amatieru Boksa asociācijas (AIBA) paspārnē tiks rīkoti individuālie un komandu turnīri "World Series", kuros piedalīsies pasaules labākie amatieru bokseri. "World Series" būs liels naudas balvu fonds. Bokseri cīnīsies bez ķiverēm un krekliem, cīņas ilgums – pieci raundi pa trim minūtēm (5x3). Turnīru atspoguļos "Prime Time TV", ar sacensību reklamēšanu nodarbosies kompānija IMG.

"World Series" dalībnieki varēs piedalīties arī amatieru turnīros un olimpiādē. Tie profesionālie bokseri, kuri startē organizāciju IBF, WBO, WBF un WBA paspārnē, "World Series" startēt nedrīkstēs.

Arī LBF jau spērusi nopietnu soli, parakstot sadarbības līgumu ar Latvijas Profesionālā Boksa asociāciju (LPBA). Sadarbības mērķis – popularizēt boksu un palīdzēt sportistiem jau pēc amatiera karjeras beigām vai nu turpināt karjeru profesionālajā boksā vai palīdzēt normāli sociāli rehabilitēties sabiedrībā.

Pasaulē bokss ir ļoti populārs. Tuvākajā nākotnē Kanādā un Krievijā tiks atvērtas boksa akadēmijas. Latvijā turpretī viss notiek pretējā virzienā - ik pa laikam notiek mēģinājumi LBF atņemt ēku Skanstes ielā 15, kur bokseri ir trenējušies gadiem ilgi...

     [+] [-]

, 2009-02-03 13:23, pirms 15 gadiem
Vareeja labaak pieskjirt kkadu eiropas finanseejumu lai Trudjikos(skanstes 15) vareetu kko salabot. Nu vismaz lai stradaa vairaak kaa 2vas dushas!

     [+] [-]

, 2009-02-06 13:58, pirms 15 gadiem
Njā ... ja atnems šķūni būs diezgan skumīgi jo daudziem nebūs kur trenēties bet tagad ir atvērsusies jauna zāle purčikā ... tā kā alternatīva bez pajumtes palikušajiem bokseriem