Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Tomijs Morisons turpina uzvarēt

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Tomijs Morisons turpina uzvarēt
Tomijs Morisons
Foto: www.colchonero.com

Bijušais pasaules čempions boksā WBO versijā supersmagajā svarā Tomijs Morisons, kurš tikai pirms diviem gadiem atgriezās profesionālajā sportā, aizvakar ASV pilsētā Larami jau pirmajā raundā nokautēja bijušo Vaiomingas štata čempionu Koriju Viljamsu.

Četrdesmit gadīgajam Tomijam Morisonam (49-3, 43 KO) vajadzēja tik nepilnas divas minūtes, lai visiem boksa līdzjutējiem atgādinātu, ka viņš reiz bija labākais, ar spēcīgu sitienu aizsūtot savu pretinieku un šī šova organizatoru Koriju Viljamsu (7-10, 4 KO) smagā nokautā.

Taču lielākās grūtības Tomijam Morisonam bija nevis ringā, bet pirms un pēc cīņas, jo tam Vaiomingas štata vadībai bija jāpierāda, ka tas nav HIV inficēts. Lai kliedētu baumas organizatori pēc mača žurnālistiem un interesentiem arī parādīja oficiālās Morrisona medicīniskās analīzes, kas pierādīja, ka tas nav HIV pozitīvs.

Kā atceramies, tad 1996. gadā Morisonam uz mūžu tika atņemta boksera licence sakarā ar to, ka viņa organismā tika atklāts šis nāvējošais vīruss. Taču 2007. gadā slavenajam bokserim izdevās pierādīt, ka vienpadsmit gadus atpakaļ veiktie testi bija kļūdaini un tam atkal tika izsniegta boksera licence. Lai arī šobrīd ir oficiāli papīri, ka Morrisons patiešām ir vesels, šis ieraksts viņa biogrāfijā viņam tomēr sagādā papildus problēmas, jo katrs boksa šova organizators prasa no sportista papildus medicīnisko izziņu un papildus ārstu apskates.

Atgādinām, ka Tomijs Morisons savu vārdu boksa vēsturē ar trekniem burtiem ierakstīja 1993. gadā , kad tas smagā divpadsmit raundu cīņā pēc punktiem pieveica leģendāro Džordžu Formenu, atņemot tam pasaules čempiona jostu WBO versijā. Taču par plašāku atpazīstamību bokseris var pateikties filmai „Rokijs V”, kurā tas iejutās Silvestra Stallones attēlotā varoņa Rokija Balboa audzēkņa Tomija Gana lomā. 1996. gadā, kad bokserim tika atklāts HIV, tas pazuda no boksa un sabiedrības acīm, lai 2007. gadā atgrieztos ar jauniem spēkiem. Kopš atgriešanās profesionālajā boksā Morrisons aizvadījis trīs cīņas no, kurām visas uzvarējis ar nokautu.

Izmantotie resursi:
BoxRec Boxing Records
Allboxing.com: The Leading All Boxing Site on...

     [+] [-]

, 2009-02-06 14:02, pirms 15 gadiem
Labs bokseris ... patīk kā viņš aizvadīja savas cīņas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja