Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Glovackim pozitīvas dopinga analīzes un četru gadu diskvalifikācija

Rolands Eliņš

Glovackim pozitīvas dopinga analīzes un četru gadu diskvalifikācija
Kšištofs Glovackis. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Lielbritānijas antidopinga aģentūra (UKAD) oficiāli pavēstījusi, ka uz četriem gadiem diskvalificēts Polijas cīkstonis Kšištofs Glovackis, kuram pirms gada viņa pēdējā profesionālā boksa cīņā pret Ričardu Riakporu tika konstatētas pozitīvas dopinga analīzes. Glovackis savu boksera karjeru ir beidzis un pārgājis uz MMA cīņām.

Pirms dažiem gadiem Latvijā plašāk iepazītais poļu bokseris Kšištofs Glovackis, kurš aizvadīja skandalozo cīņu Rīgā pret Mairi Briedi, pēc viesošanās Rīgā tā arī neatgriezās iepriekšējos augstumos. Viņš 2023. gada sākumā aizvadīja cīņu Anglijā pret Ričardu Riakporu un cieta zaudējumu, un drīz pēc tam pavēstīja par to, ka liek punktu karjerai profesionālajā boksā.

Taču zaudējums šajā cīņā nebija sliktākā lieta Glovacka izpildījumā. UKAD šodien publiski pavēstījusi, ka pēc cīņas ņemtajās dopinga analīzēs poļu boksera organismā konstatēta boldenona klātbūtne. Boldenons ir anaboliskais steroīds, kas ir iekļauts WADA aizliegto vielu sarakstā un to aizliegts izmantot profesionālajā sportā.

Glovackis par pozitīvajām analīzēm tika informēts iepriekšējā gada jūnijā un komunikācijā ar UKAD noliedza savu vainu, taču jau tobrīd tika provizoriski diskvalificēts no profesionālā sporta sacensībām. Viņa lieta tika izskatīta 31. oktobrī, kam sekoja lēmums 21. novembrī diskvalificēt Glovacki uz četriem. Viņa diskvalifikācijas termiņš ir 2027. gada 5. aprīlis.

Glovackis ir divkārtējais bijušais WBO pasaules čempions pirmajā smagajā svarā. Savu karjeru viņš pabeidza ar bilanci 32-4, pēdējās četrās cīņās ciešot trīs zaudējumus (pret Briedi, Okoliju un Riakporu), bet pirms tam viņa vienīgais zaudējums bija pret Oleksandru Usiku.

Glovackis pēc tam debitēja MMA, kad Varšavā aizvadīja cīņu jau tad, kad UKAD bija viņu provizoriski diskvalificējusi.

Izmantotie resursi:
https://www.ukad.org.uk/news/profes...

     [+] [-]

, 2024-01-02 18:10, pirms 4 mēnešiem
gaļas maiss.

     [+] [-]

, 2024-01-02 18:16, pirms 4 mēnešiem
Un arī karjeras beigas.

     [+] [-]

, 2024-01-07 14:19, pirms 4 mēnešiem
Daiņa Riepu Centrs rakstīja: gaļas maiss.
Savu bildi ieliksi?