Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Arī WBA izveido jaunu boksa svara kategoriju

Rolands Eliņš

Arī WBA izveido jaunu boksa svara kategoriju
WBA prezidents Džilberto Mendoza. Foto: WBA

Sekojot WBC piemēram, arī WBA oficiāli apstiprinājusi jaunu svara kategoriju, ko sauks par "Super cruiserweight" jeb "otro smagā svara kategoriju". Līdz ar to arī WBA atzīst jau 18 dažādas svara kategorijas.

Pasaules Boksa padome (WBC) pirms trim gadiem izveidoja jaunu svara kategoriju, cenšoties mazināt atstatumu starp krūzeru divīziju (līdz 90.7kg) un smagsvariem, kuri nereti ir virs 100kg. Jaunajā "Bridgerweight" divīzijā svara limits bija 101.6kg, un tika cerēts, ka šī divīzija varētu ieinteresēt "vieglākās" smagsvaru zvaigznes kā Deonteju Vailderu un Oleksandru Usiku, taču tas pagaidām nav noticis, abiem turpinot cīnīties tikai smagsvaros.

Tagad WBC pēdās sekojusi otra no četrām lielajām boksa organizācijām. Pasaules Boksa asociācijas (WBA) valde vienbalsīgi nolēmusi izveidot jaunu svara kategoriju, kas būs ar līdzīgu svara limitu kā WBC ieviestā, tiesa, sauksies citādi - "Super cruiserweight" jeb otrā smagā svara kategorija.

Tas, protams, nonāk pretrunā ar WBA centieniem samazināt savu piešķirto titulu skaitu. Šī organizācija ilgāku laiku izcēlusies ar to, ka nekautrējas vienā svara kategorijā noteikt vairākus čempionus reizē, piešķirot tā saukto "īstā" čempiona titulu un arī "regulārā" čempiona titulu, kas, protams, rada pamatīgu sajukumu.

WBC savā "bridgerweight" divīzijā pagaidām nav izcēlusies ar lielu aktivitāti. Vispirms par šīs divīzijas čempionu kļuva Oskars Rivass, taču traumu dēļ viņš jauno jostu nevarēja aizstāvēt. Vakanto titulu šī gada pavasarī ieguva polis Lukašs Rožaņskis, kurš to vēl nav aizstāvējis. Līdz ar to trīs gadus ilgajā divīzijas vēsturē tajā bijušas tikai divas titulcīņas.

Izmantotie resursi:
https://www.boxingscene.com/wba-exe...