Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

NCAA Pasaules sērijā triumfē Dienvidkarolīna

Juris Miņins
Juris Miņins

NCAA Pasaules sērijā triumfē Dienvidkarolīna
Dienvidkarolīnas "Gamecock"
Foto: AP/Scanpix

Ar Dienvidkarolīnas "Gamecock" komandas uzvaru (2:1) pār UCLA "Bruins" mača 11. iningā noslēdzās ASV koledžu sporta asociācijas (NCAA) beisbola programmas Pasaules sērija, kas risinājās līdz vienas komandas divām uzvarām.

Par Koledžu Pasaules sērijas gaitu jau ziņojām, tāpat kā ziņojām par to, ka par šī gada NCAA spēcīgākās beisbola komandas titulu bija gatavi cīnīties Dienvidkarolīnas "Gamecock" un UCLA "Bruins" beisbolisti. Pirms šīs sērijas favorītu statusā bija tieši Losandželosas beisbolisti, taču tāpat bija zināms, ka Dienvidkarolīna ne vienu reizi vien šīs sezonas izslēgšanas maču turnīros bija pārspējusi nominālos favorītus.

Pirmajā mačā, kas norisinājās aizvakar, dienvidkarolīnieši uzvarēja ar 7:1, kurā lielisks bija "Gamecock" metējs Bleiks Kūpers, kurš astoņos iningos zaudēja vien vienu punktu un "izslēdza" pretiniekus 10 reizes. Savukārt otrs mačs bija daudz saspringtāks, jo zaudējuma cena UCLA komandai bija titula cenā, bet Dienvidkarolīnai uzvara uzreiz nodrošināja čempionu titulu.

Un sezonas izšķirošo maču abas komandas bija arī attiecīgi noskaņujušies. UCLA beisbolisti pirmie izvirzījās vadībā, taču viņu pretinieki bija "savā elementā", jo vispirms atspēlēja vienu punktu, bet mača papildlaikā (kurš finālspēlē notika pirmo reizi kopš 1970. gada), 11. iningā, Vits Merifīlds arī guva uzvaru nesošo punktu. Jāpiebilst, ka spēle varēja beigties arī daudz ātrāk, ja vien abas komandas būtu pratušas izmantot neskaitāmās punktu gūšanas iespējas.

"Kad sezona sākas ir 300 komandas. Ja tu tiec līdz pēcssezonas mačiem, tas ir lieliski, ja tiec līdz reģiona superfinālam, tas ir fantastiski, tāpat kā, ja tiec uz Pasaules sēriju Omahā, bet, ja tu uzvari arī Omahā, tas ir neapsrakstāmi," pēc mača sacīja Dienvidkarolīnas "Gamecock" treneris Rejs Taners.
Savukārt Dienvidkarolīnas "Gamecock" komandas uzvarošais metējs Mets Praiss bija lakonisks: "Būt komandai, kas uzvar pēdējo maču šajā stadionā, tas ir ļoti forši!"

Pēdējo sešu gadu NCAA Koledžu Pasaules sērijas ieguvēji

GadsČempioniFinālistiRezultāts
2010.Dienvidkarolīnas "Gamecock"UCLA "Bruins"7:1; 2:1
2009.LSU "Tigers"Teksasas "Longhorns"7:6; 1:5; 11:4
2008.Fresno Valsts univ. "Bulldogs"Džordžijas "Bulldogs"6:7; 19:10; 6:1
2007.Oregonas valsts univ. "Beavers"Ziemeļkarolīnas "Tar Heels"11:4; 9:3
2006.Oregonas valsts univ. "Beavers"Ziemeļkarolīnas "Tar Heels"3:4; 11:7; 3:2
2005.Teksasas "Longhorns"Floridas "Gators"4:2; 6:2

Izmantotie resursi:
ncaa.com
cwsomaha.com

     [+] [-]

, 2010-06-30 10:50, pirms 14 gadiem
Baigā Pasaules sērija...
100 punktu, ka kubieši un japāņi šitos studentus izpuļķētu tikai tā...

Tāds ASV vietējais čempionātiņš vien ir.

     [+] [-]

, 2010-06-30 11:25, pirms 14 gadiem
Lietuvietis Dovydas Neverauskas debitē zemākajās līgās web.minorleaguebaseball.com: Stats | MiLB.com Stats
| The Official Site...