Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Čempioni "Royals" noliek pilnvaras

Juris Miņins
Juris Miņins

Čempioni "Royals" noliek pilnvaras
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā naktī Augstākajās beisbola līgās (MLB) visas cerības kvalificēties izslēgšanas mačiem zaudēja Kanzassitijas "Royals" turpinot savdabīgo tradīciju, kad MLB čempioni nākošajā sezonā izslēgšanas mačiem nekvalificējas.

Kanzassitijas "Royals" vakarnakt ar 5:2 pārspēja visu MLB vājāko komandu Minesotas "Twins", bet tas viņus neglāba no galvenā – zaudējuma cīņā par vietu izslēgšanas mačos, jo pie panākuma tika arī Baltimoras "Orioles", kuri ar 3:2 pārspēja Toronto "Blue Jays".

Tas nozīmēja, ka iepriekšējo divu sezonu finālisti no izslēgšanas maču zonas šobrīd atpaliek par piecu uzvaru tiesu, taču līdz regulārās sezonas beigām, pat ja visi viņu konkurenti nospēlētu "Royals" izdevīgā veidā, ir palikušas vairs tikai četras cīņas un Kanzassitija pat teorētiski vairs nevar sadeldēt šo paŗsvaru.

Līdz ar to šobrīd Amerikas līgā par divām atlikušajām vietām, jo Bostonas "Red Sox" šonakt nodrošināja uzvaru austrumu divīzijā, izslēgšanas mačos cīnās sešas komandas. Jau pieminētie "Orioles" un "Blue Jays" ir šīs cīņas priekšgalā un, ja sezona beigtos pašlaik, viņi kvalificētos "play-off", bet aiz viņiem ir Detroitas "Tigers", Sietlas "Mariners", Hjūstonas "Astros" un Ņujorkas "Yankees". Tiesa, Hjūstonas un Ņujorkas cerības uz izslēgšanas spēlēm var beigties pie pirmās viņu kļūdas.

Nacionālajā līgā gan pretendentu uz izslēgšanas spēlēm ir daudz mazāk, precīzāk, bez Ņujorkas "Mets" un Sanfrancisko "Giants", kuri pašlaik ieņem pirmās divas vietas un provizoriski kvalificējas izslēgšanas mačiem, vēl tikai Sentluisas "Cardinals" var mēģināt pagarināt savu sezonu. Viņiem ir palikušas četras spēles regulārajā sezonā un no Sanfrancisko komandas "Cardinals" atpaliek par vienu uzvaru. Tiesa, aizvadītajā naktī viņi piedzīvoja nepatīkamu zaudējumu ar 1:2 pret Sinsinati "Reds".

MLB regulārā sezona, 28.09.

ViesiMājniekiRezultāts
RedsCardinals2:1
MarinersAstros12:4
IndiansTigers3:6
Red SoxYankees3:5
CubsPirates4:8
OriolesBlue Jays3:2
PhilliesBraves2:12
MetsMarlins5:2
TwinsRoyals2:5
DiamondbacksNationals3:0
BrewersRangers5:8
RaysWhite Sox0:1
RockiesGiants2:0
AthleticsAngels6:8
DodgersPadres5:6

Izmantotie resursi:
MLB.com | The Official Site of Major League...

     [+] [-]

, 2016-09-29 14:26, pirms 8 gadiem
Varēji sīkāk par to tradīciju. Cik bieži ir izņēmumi?

     [+] [-]

, 2016-09-29 15:02, pirms 8 gadiem
Nu tā tradīcija varbūt arī nav mega ilgā, taču Kanzassitija ir jau 4. komanda pēc kārtas, kas nākamajā sezonā netiek PO.

Savukārt, vēl interesanta tradīcija ir ar Sanfrancisko komandu, ko, iespējams, arī kāds nezina, proti, viņi ik pēc gada izcīna titulu, bet nākošajā sezonā netiek PO. Lai arī STL man tuva komanda, būtu interesanti apskatīties vai šogad viņi spēs sēriju turpināt.