Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Mūžībā aizgājusi beisbola leģenda Henks Ārons

Rolands Eliņš

Mūžībā aizgājusi beisbola leģenda Henks Ārons
Henks Ārons. Foto: AP/Scanpix

Vakardien 86 gadu vecumā miris Henks Ārons, Beisbola slavas zālē iekļautais sportists, kurš joprojām ir otrs visu laiku labākais tā saukto "home run" izpildītājs "Major League Baseball" (MLB) vēsturē.

"Henks simbolizēja mūsu spēles labākās vērtības," līdzjūtībā izteicies MLB komisārs Robs Manfrēds. "Viņa izcilība sniedza amerikāņiem un faniem visā pasaulē piemēru, kuram censties līdzināties. Viņa karjera rāda, ka persona, kas ar pieticīgu attieksmi katru dienu dodas strādāt, var izsist savu vietu vēsturē un spīdēt kā neviens cits."

Henks Ārons 1974. gadā kļuva par MLB labāko "home run" izpildītāju, paveicot to 715. reizi un pārspējot leģendārā Džordža Rūta ("Babe Ruth") rekordu. Ārons savu karjeru pabeidza ar 755 izpildītiem "home run", ko pēc tam 2007. gadā pārspēja Berijs Bondss. Ārons šajā rādītājā joprojām ieņem otro vietu MLB vēsturē.

Viņš 1982. gadā tika iekļauts Beisbola slavas zālē, bet 21. gadsimta sākumā saņēma Brīvības medaļu, augstāko ASV apbalvojumu civilpersonām. Savas beisbolista karjeras labākos gadus Ārons aizvadīja laikā, kad ASV bija saspīlēta politiskā situācija un melnādaino spēlētāju dalība beisbola mačos ne tuvu nebija norma.

Savā MLB karjerā Ārons vairāk nekā 20 sezonas nospēlēja "Braves" komandā, kas šajā laikāno Bostonas pārcēlās uz Milvoki un pēc tam uz Atlantu. "Braves" komandā Ārons pēc tam darbojās arī kā funkcionārs.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/baseball/...