Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Mērfijam vēsturisks sasniegums, "Royals" – graujoša uzvara

Juris Miņins
Juris Miņins

Mērfijam vēsturisks sasniegums, "Royals" – graujoša uzvara
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā naktī kārtējās izslēgšanas spēļu turnīra cīņas tika aizvadītas Augstāko beisbola līgu (MLB) čempionātos, taču tajos iztika bez pārsteigumiem.

Par apspriestāko spēlētāju aizvadītajā naktī kārtējo reizi kļuva Ņujorkas komandas beisbolists Daniels Mērfijs, kurš jau piekto maču pēc kārtas spēli pabeidz ar "Home run" sitienu, tādējādi atkārtojot visu laiku labāko sniegumu un sērijas ceturtajā spēlē, ja vien Mērfijs turpinās tādā pat garā, viņam ir visas iespējas ierakstīt savu vārdu vēsturē ar daudz treknākiem burtiem.

Runājot par pašu "Mets" un "Cubs" spēli, jāsaka, ka tajā daudz ko noteica ņujorkiešu metējs Džeikobs deGroms, kurš septiņu iningu garumā neļāva īsti izvērsties čikāgiešu sitējiem, zaudējot tikai divus punktus, lai arī abi divi punkti bija "Home run" sitieni. Kopumā septiņus atsitējus deGroms aizsūtīja atpakaļ uz komandas soliņu bez sitiena un četras reizes ļāva atsist bumbiņu.

Čikāgieši, turpretim, mainīja savus metējus daudz biežāk un kopumā uz kalniņa pabija septiņi spēlētāji, taču tas nedeva gaidīto rezultātu, jo pirmajos septiņos iningos "Mets" bija panākusi pietiekošu pārsvaru, lai svinētu uzvaru. Par mača rezultatīvāko spēlētāju kļuva Joenis Cespadess, kurš izsita divus punktus.

Tāpat aizvadītajā naktī notika cīņas Amerikas līgā, kur aizvakar Toronto komanda samazināja rezultāta starpību līdz 1-2. Tiesa, tas, kā izskatās, tikai saniknoja Kanzassitijas komandu, jo šonakt "Royals" pārspēja "Blue Jays" ar graujošu rezultātu – 14:2.

Misūri štata komanda lieliski sāka un arī pabeidz spēli, jo jau pirmajā iningā guva četrus punktus, bet kanādieši pie sava pirmā panākuma tika vien tad, kad jau atradās zaudētājos ar 0:5. Savukārt spēles noslēgums "Royals" komandai deva deviņus punktus, kad septītajā, astotajā un devītajā iningos viņi guva, attiecīgi, četrus, trīs un divus punktus.

Par mača rezultatīvāko spēlētāju kļuva Alsidess Eskobars, kuram četri izsistie punkti, trīs panākumi Lorenzo Keina kontā, bet Bens Zobrists tika pie diviem punktiem.

Līdz ar to abās sērijās pašlaik vienai no komandām ir trīs uzvaras un tas nozīmē, ka katrs nākamais mačs var būt pēdējais un līdzjutēji var uzzināt Pasaules sērijas dalībniekus. Tiesa, te gan jāpiebilst, ka Toronto komandai šajā sezonā jau ir bijis trīs uzvaru deficīts, taču viņi, sērijā līdz trim uzvarām, no 0-2 prata atspēlēties cīņā ar Teksasas "Rangers".

MLB, izslēgšanas spēles, līgu finālsēriju kārta

ViesiMājniekiRezultātsSērijā
RoyalsBlue Jays14:23-1
MetsCubs5:23-0

Izmantotie resursi:
MLB.com | The Official Site of Major League...